Tavas Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali, geniş katılımlı bir katılım ile sona erdi. Tavas'ın kültürel mirasını ve geleneklerini tanıtmak amacıyla gerçekleşen festival 15 Ağustos’ta başladı, 18 Ağustos’ta son buldu. Festival Kapsamında Emin Mert Boyacıoğlu ile Hasan Kavallı, Tuğçe Kandemir, Zakkum, Haluk Levent sahne aldı. Meşhur Tavas Zeybeği, zeybek ustaları tarafından sergilendi. Çeşitli yarışmaların yapıldığı festivalde katılımcılar renkli anlar yaşadı.

Ekonomist Başkan Farkını Gösterdi! Festivalde Kasadan Para Çıkarmak Yerine Para Koydu

“VİDEOLAR İZLENME REKORU KIRDI”

Festivali değerlendiren Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, festivalden Tavas Zeybeğini videoları yayınladığını ve videoların izlenme rekoru kırdığını söyledi. Başkan Tatık, “6’ıncısını düzenlediğimiz Tavas Kültür ve Zeybek Festivali Perşembe günü start verdi. Son güne kadar bir sorun olmadan devam etti ve son buldu. Sorun olmamasının sebebi biz burada 31 Mart seçimlerinden sonra siyaseti bıraktık.  Vatandaşlarımızla el ele, gönül gönüle devam ediyoruz. Dostça, kadeşce bir festival geçiriyoruz. Konserlerimizde çok kıymetli sanatçılarınız sahne aldı, eski Zeybek üstatlarımız sahne aldı. Sosyal medyada yayınladığımız Zeybek videoları şuanda izlenme rekoru kırıyor. Hiç kimse Tavas Zeybeğini o kadar güzel icra eden insanları görmemiş. Vatandaşlarımızın onu görme fırsatı oldu. Tavas Zeybeği çok güzel bir oyun ve biz onu ustalarımızla beraber sergiledik, gösterdik. Bunun için de ben çok mutluyum gururluyum” dedi.

Ekonomist Başkan Farkını Gösterdi! Festivalde Kasadan Para Çıkarmak Yerine Para Koydu1

Denizli, Caz Festivali için gün sayıyor Denizli, Caz Festivali için gün sayıyor

“HİÇ PARA HARCAMADAN, 600 BİN LİRA PARA KAZANDIK”

Festival için bütçe ayırmadıklarını, üstüne para kazandıklarını ifade eden Kadir Tatık, “Biz Tavas Belediyesi olarak bütçeden bir kuruş para çıkarmadan, üstüne belediyemize fon sağlayarak yaptığımız bir festival bu. Sponsorlarımız sayesinde para kazanarak bir festival gerçekleştirdiğimiz için de mutluyuz. Geçen yılla kıyasladığımızda, geçen yıl 4 milyonluk 900 bin festival maliyeti ödemesi yapılmış, biz bu enflansyonis ortamda hiç para harcamadan, üstüne bir de 600 bin lira para kazandık. Biz Türkiye’de önemli sanatçıları getirdik. Tüm vatandaşlarımızı da burada ağırlamaktan mutlu olduk” ifadelerini kullandı.

Ekonomist Başkan Farkını Gösterdi! Festivalde Kasadan Para Çıkarmak Yerine Para Koydu3

Editör: Hatice İçke