Denizli’de ekmek fiyatlarına Denizli Fırıncılar Odası kararı ile 6 Haziran’da zam yapılmıştı. Yapılan zam ile birlikte 210 gram ekmeğin fiyatı 10 liraya yükselmişti. Yapılan yüzde 25’lik zammın ardından fırınlar arasındaki rekabet ekmek fiyatlarına yansıdı. Zincir marketlerde ve fırınlarda ekmek 8 liradan satışa devam etti. Bu rekabete Denizli Fırıncılar Odası ‘Dur’ dedi. 

Ekmekte Rekabette, İndi̇ri̇m De Bi̇tti̇!-1

“DENİZLİ’DEKİ HER FIRINCI HALK EKMEKTİR”

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, konuyla ilgili Hizmet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. “Ben onların iyiliği için yaptım” diyen Başkan Karadaban, “Fırıncılar ekmeğe indirim yaptıklarında 10 liralık ekmeği müşteriye 8 liradan satıyorlar. Bakkallara, marketlere 6 buçuk liradan veriyorlar, bunun zaten dağıtım maliyeti 1 buçuk, 2 lira arasında değişiyor. Bunun yanında bir de ekmeğin iadesi var, unu var, çalışan maliyeti var. Bunların hepsi ayrı ayrı maliyet, para aldığın gibi cebe inmiyor. Denizli’deki her fırıncı Halk Ekmektir, böyle rekabet uğruna zarar etmemeliler” dedi.

“BUNDAN SONRA BANA ZAM TALEBİYLE GELMEYİN”

Denizli’deki 1800 Yıllık Anıtsal Çeşme Turizme Kazandırılıyor Denizli’deki 1800 Yıllık Anıtsal Çeşme Turizme Kazandırılıyor

Fırıncıların kendi aralarındaki rekabeti bitirmeleri için beklediklerini ancak rekabetin sürmesi ile birlikte zarar ettiklerini, bu nedenle Denizli Fırıncılar Odası olarak toplantı yaptıklarını ifade eden Karadaban “Yaptığımız toplantıda maliyetlerini anlattım, rekabet uğruna 1 yılda kazandıklarını 1 ayda tüketiyorlardı. ‘Bundan sonra bana zam talebiyle gelmeyin’ dedi. Onların iyiliği için yaptım ben bunu” dedi. 

“BELEDİYELER HİZMET ETMEK İÇİN EKMEĞİ UCUZA SATIYOR”

Belediyelere ait Halk Ekmeklerde maliyetin nasıl düşürüldüğünü anlatan Başkan Karadaban “5 TL’ye satılıyordu, bunun da bir zararı olmuştu. Ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 8 TL’ye satılması kararını aldı. Bence olması gereken de budur, ama belediyeler ekmeği 10 TL de alsa da halka hizmet etmek için yaptığı ihaleler üzerinden ekmeği ucuza verebiliyor. Belediye anlaşmayı yapıyor, bayi, prim arada olmamış oluyor. Ekmeğin dağıtımında belediyenin aracı kullanılıyor, belediyenin personelini kullanıyor. Üretim yapıyorsa ya da satıyorsa orada zarar etmiş hiç kimse yok” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi