Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Denizli İl Başkanı Osman Dağlı, 2023 Aralık ayına ait hala yatırılmayan ek ders ücretleri konusunda basın açıklaması yaptı ve ek ders ücretlerin yatırılmamasına yönelik soruşturma açılmasını talep etti.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Denizli İl Başkanı Osman Dağlı, “Mali olarak yılbaşından önce yatması gereken ek ders ödemelerinin Türkiye’nin bir çok il ve ilçesinde olduğu gibi Denizli’nin merkez ilçeleri de dahil olmak üzere çoğu ilçede hâlâ yatırılmamasına yönelik Eğitim Gücü Sendikası olarak Bakanlığın ilgili genel müdürlüğüne yazı yazdıklarını, araştırılmasını hatta gerekirse soruşturma açılmasını talep ettiklerini” söyledi.

Başkan Dağlı “Türkiye geneli 59 il ve yaklaşık 700’e yakın ilçede 600 bine yakın öğretmenimizin yılbaşından önce yatırılması gereken ek ders ücretleri halen yatırılmamıştır. Bakanlığın hafta içi Çarşamba günü ödeneklerin gönderildiğini ve Cuma gününe kadar tamamlanacağını ifade etmesine rağmen Cuma günü itibariyle yaklaşık 600 bin öğretmen ek ders ücretini alamamıştır. Zaten açlık sınırında yaşayan öğretmenlerimiz için bir merhem, küçük bir katkı olan ek ders ücretlerinin yılbaşından önce, mali yıl bitmeden yatırılması gerekirdi. Bununla ilgili illerde öğretmenlere ve başkanlarımıza ödenek ve para olmadığı ifade edilmektedir. Bazı ilçelerde ayın 15’inde yatırılacağı gibi bilgiler verilmektedir. Bu konuda Eğitim Gücü Sendikası olarak 59 il ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı sorumuzu sorduk. İhmal ve gecikme nedenlerinin araştırılmasını, gerekirse soruşturma açılmasın talep ettik. Ek derslerin bir an önce ödenmesini yazılı olarak Bakanlığın ilgili Genel Müdürlüğünden Cuma günü itibariyle talep ettik, öğretmenlerimizin emeğinin hakkı zamanında ödenmelidir. Bu konuda sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi