Başkan İlker Zengin, yaptığı değerlendirmede okullarda temizlik ve güvenlik personeli eksikliğinin ciddi bir sorun olduğunu vurguladı. Bu eksikliklerin hem eğitimin kalitesini hem de öğrencilerin sağlığını tehdit ettiğine dikkat çeken Zengin, "Eğitimde tasarruf olmaz. Sağlık ve güvenlik, siyasi hesaplara kurban edilemeyecek kadar önemlidir" dedi.

Eğitim-İş olarak yıllardır okulların temizlik ve güvenlik ihtiyaçlarının kadrolu personel alımları ile çözülmesi gerektiğini savunduklarını ifade eden Zengin, mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını dile getirdi.

Yeni mevzuat ile ayaklı emlakçılık dönemi bitiyor Yeni mevzuat ile ayaklı emlakçılık dönemi bitiyor

"OKULLAR KADERİNE TERK EDİLDİ"

Eğitim-İş Başkanı Zengin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "İş Gücü YUM" protokolünü iptal etmesi gerektiğini belirterek, temizlik ve güvenlik sorunlarının kalıcı personel alımları ile çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. "Aydınlık yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızın yetiştirildiği okullar tam anlamıyla kaderine terk edilmiş durumda" diyen Zengin, okulların temizlik ve güvenlik ihtiyaçlarının uzman kişiler tarafından, kadrolu olarak karşılanması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

BAKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU: "GÖREVİ İHMAL"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında görevi ihmalden suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan İlker Zengin, "Bugün okullarımıza 'sağlıklı eğitim, güvenli okul' kokartlarıyla giderek işyerlerimizi eylem alanımız yaptık" dedi. Zengin, Türkiye'nin her ilinde meydanlardan seslendiklerini belirterek, "Savaşlarda bile hedef alınmayan, dünyanın en güvenli binaları olması gereken devlet okullarının pisliğe ve dış tehditlere terk edilmesini kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

"SAĞLIKLI EĞİTİM VE GÜVENLİ OKUL İSTİYORUZ!"

Eğitim-İş, yaptığı açıklamayla hem öğrenci hem de öğretmenlerin güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamında bulunmalarını istedi. Okullarda gerekli temizlik ve güvenlik önlemlerinin alınmasının sadece öğrenci sağlığı ve eğitimi için değil, toplumun geleceği için de önemli olduğunu vurguladı.

Editör: Haber Merkezi