DTO’dan meslek lisesi öğretmenlerine eğitim DTO’dan meslek lisesi öğretmenlerine eğitim

İzmir Kalkınma Ajansı Yeşil Büyüme Politikaları Birimi Başkanı Emine Bilgen Eymirli’nin konuşmacı olduğu etkinlikte, iklim değişikliği, Paris İklim Anlaşması, AB’nin Yeşil Mutabakatı, ekonomik krizler gibi nedenlerden dolayı döngüsel ekonomi ve endüstriyel simbiyoz kavramlarının gün geçtikçe önem kazandığı vurgulandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kaan Özhelvacı iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin farkında olarak, endüstriyel işletmelerin ortak kullanılabilecek kaynaklarını paylaşarak karşılıklı fayda sağlamak üzere iş birlikleri kurması gerektiğinin önemine dikkat çekerek, “Ekonomik, çevresel ve toplumsal dengeleri gözeten bu yaklaşım, yalnızca bugünü değil, geleceği de düşünerek hareket etmeyi gerektirir. İklim değişikliği, kaynakların tükenmesi, çevre kirliliği ve sosyal eşitsizlik gibi sorunlarla başa çıkmak için sürdürülebilir politikalar geliştirmek, hem biz bireylerin hem de kurumların sorumluluğundadır.

Bu nedenle, sürdürülebilirlik, uzun vadeli refahı sağlamanın ve küresel sorunlara çözüm bulmanın en etkin yollarından biridir. Son dönemde İzmir Körfezi’nde yaşadığımız kirlilik ve balık ölümleri, yaz aylarında şehrimizin içine kadar ulaşan orman yangınları, ülkemizden ve dünyadan medyaya yansıyan ve yakından takip ettiğimiz daha pek çok çevre felaketi… Tüm bunlar birey olarak da bizzat yakından hissettiğimiz ve sürdürülebilirliğe yönelik atılması gereken adımların aciliyetini bizlere gösteren önemli gelişmeler oldu” dedi.

Editör: Haber Merkezi