Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. İsmail Ovalı’nın sunumuyla gerçekleştirilecek seminerin içeriğinde “Dijital Dönüşüm Nedir?”, “Sektörel Dijital Dönüşüm Örnekleri”, “Dijital Dönüşümün Mesleki Eğitime Etkisi”, “Dijital Eğitim Araçları ve Metodolojileri”, “Yapay Zekâ Destekli Öğrenme Araçları”, “Yapay Zekâ Tabanlı Kişiselleştirilmiş Öğrenme Platformları”, “Uzaktan Eğitim ve Hibrit Eğitim Modelleri” ile “Mesleki Eğitimde VR ve AR Kullanımı” var. Saat 13.30’da başlayacak olan seminer, dijital dönüşümün iş dünyası ve mesleki eğitim üzerindeki etkilerini gözler önüne sererek, işletmeler ve eğitimciler için önemli bir kaynak. Seminerin ana hedefinde ise KOBİ’lerin temsilcileri ile yöneticileri yer alıyor. Katılmak isteyenlerin https://forms.gle/Uq6NDqQtZpog8dc49 üzerinden ön kayıt yaptırmaları gerekiyor.
“DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN ORTAYA ÇIKARDIĞI FIRSATLARI, DAHA YAKINDAN GÖRECEKSİNİZ”
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, etkinlikle ilgili açıklamasında, “Dijital dönüşüm, günümüz iş dünyası ve eğitim sistemleri için kaçınılmaz bir gereklilik haline gelmiştir. Bu kapsamda, mesleki eğitimin kalitesini artırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz projemizle, sektördeki dijitalleşmenin mesleki eğitime nasıl fayda sağlayacağını ele alacağız. Katılımcılar, dijital dönüşümün fırsatlarını daha yakından görme imkânı bulacaklar. Şimdiden yoğun bir ilgi var. Herkesi bekliyoruz” dedi.
STK'LAR İLE MESLEKİ ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİ ARTIRACAK
Etkinlik, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG OP) çerçevesinde, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan IQVET-III programı kapsamında yapılacak. Projenin amacı; esnek, şeffaf, yenilikçi ve kaliteyi esas alan bir eğitim sisteminin kurulmasına katkıda bulunmak ve mesleki eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak için yenilikçi yaklaşımları desteklemek, öğretmen eğitimi ile iş dünyasının temsilcileri, meslek kuruluşları, eğitim alanında çalışan STK'lar ile mesleki orta öğretim kurumları arasında iş birliği mekanizmalarını oluşturmak ve geliştirmek.
Seminerin de bir parçası olduğu Tekstil Teknolojisi Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Kurulması Yoluyla Mesleki Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi, DTO ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) ortak çalışmasıyla yürütülüyor.