UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Pamukkale'de antik kentten çıkan suyun debisinin düşmesi, kenti pek çok açıdan endişelendiriyor. Denizli'nin turizmdeki marka değerlerinin başında gelen ve sadece bölge için değil, ülke ve dünya için de önemli olan Pamukkale'de, suyun azalmasının önüne geçilmesi için gecikmeden önlem alınması gerektiğini vurgulayan sivil toplum örgütleri, görüşmeler yapıyor.

Dsi̇ Beyaz Cennet Için Harekete Geçti (1)

DENİZLİ PLATFORMU HAREKETE GEÇTİ

Denizli İşadamları Tüccarlar ve Sanayiciler Platformu (Denizli Platformu) da Pamukkale'de antik kentten çıkan suyun debisinin düşmesi üzerine harekete geçti. Konunun yetkililere iletilmesi üzerine Denizli'ye gelen Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Yeraltı Suları Daire Başkanı İsmail Sevim, 21'inci Bölge Müdür Yardımcısı Erman Platin ile 21'inci Bölge Müdürlüğü Yeraltı Suları Şube Müdürü Burak Ergün, kentte incelemelerde bulundu.

Çivril’de festival coşkusu yaşanacak Çivril’de festival coşkusu yaşanacak

ERDOĞAN; “İŞ BİRLİĞİ İMKÂNIMIZI İSTİŞARE ETTİK”

Denizli Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Tefenlili ile birlikte Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan'ı ziyaret eden DSİ yetkilileri, Pamukkale'deki yeraltı sularının durumuna ilişkin görüşme gerçekleştirdi. DTO Başkanı Erdoğan, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Başta turizm cennetimiz Pamukkale'deki su kaynaklarının azalmasının araştırılarak gerekli önlemlerin alınmasına dair neler yapılabileceği ile şehrimizdeki çalışmaları ve projeleri hakkında ayrıntılı bilgi aldık, iş birliği imkânımızı istişare ettik." ifadelerini kullandı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Yeraltı Suları Daire Başkanı İsmail Sevim ile Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan'ı da ziyaret ederek görüşme gerçekleştirdi.
 

Kaynak: Haber Merkezi