GÜNCEL

Domuzlar mahalleyi esir aldı

Gerzele Mahallesi’nde mahalleli gece saatlerinde mahalleye inen domuzlardan bıktı. Muhtar Kemal Ermiş, “Sülalecek geliyorlar. Çöp bidonlarını dağıtıyorlar. Artık mahalleli ile domuzlar arasında arasında bir bağ var, birlikte geçiniyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Denizli’nin Merkezefendi İlçesine bağlı olan Gerzele Mahallesi, gece saatlerinde mahalleye inen domuzlardan kurtulmanın yollarını arıyor. ‘Domuz deresi’ olarak da adlandırılan bölgeye yakın olan Gerzele’de aç kalan domuzlar sürü halinde çöpleri dağıtıp bidonları karıştırıyor. Mahalle halkı sık sık aynı manzarayla karşılaşırken, yetkililerden yardım bekliyor. Gerzele Mahalle Muhtarı Kemal Ermiş ve mahalleli plastik çöp bidonları yerine çelik çöp konteynerleri yaptırarak soruna çözüm bulmaya çalıştıklarını ancak domuzların mahallenin yakasını bırakmadığını ifade etti.

“DOMUZLAR ÇEVREYE ZARAR VERİYOR”

Domuzların mahalleye inmemesi için yapılacak çalışmanın çok maliyetli olacağının altını çizen Muhtar Ermiş, “Her akşam sülalecek mahallemize geliyorlar. Bu bölge ‘domuz deresi’ olarak geçiyor. Askeri yoldan başlayan ve Yenişehir Mahallesi’ne kadar uzun bir bölgede domuzlar çevreye zarar veriyor. Şimdilik domuzlarla mahalleli arasında bir bağ var, birlikte geçiniyoruz” ifadelerini kullandı.