Her geçen gün artan Kontakt lens kullanımı ile ilgili “Kızarıklık, irritasyon, gözde ağrı veya bulanık görme gibi şikayetlerin meydana gelmesi durumunda lens kullanımına ara verilmeli ve en kısa sürede göz doktoruna başvurulmalı” uyarısında bulunan Op. Dr. Burcu Usta Uslu, yeni lens kullanıcıları ve gözlükten lense geçmek isteyenler için önemli tavsiyelerde bulundu.

LENSLERİ KULLANMA EĞİTİMİ ALINMALI

Burcu Usta Uslu, “Göz yapısının uygunluğunun yanı sıra, gözlük ihtiyacına eşlik eden veya potansiyel göz hastalıkları riskleri kontrol edilmeli. Bu nedenle lens kullanımından önce doktor muayenesi çok önemli. Lens kullanma eğitiminin alınması kıymetli. Lensler dikkatli ve özenli kullanıldığında yaşam kalitesini önemli ölçüde artırır.Lensleri, el hijyenine ve genel hijyen kurallarına uyarak kullanmak çok önemli. Lensi takıp çıkarırken lensin formuna ve yönüne dikkat edilmeli” dedi.

Kolon kanseri 20’li yaşlarda görülmeye başladı Kolon kanseri 20’li yaşlarda görülmeye başladı

KULLANIM SÜRESİ AŞILMAMALI

Kullanım süresi ile ilgili de uyarıda bulunan Doktor Uslu “Lensin tanımlanmış kullanım süresine mutlaka uyulmalı. Lens için önerilen total kullanım süresi aşılmamalı. Lens kullananlar yılda 2 kez yani 6 ayda bir göz doktoruna muayene olmalı. Kontakt lensin yaratabileceği oküler yüzey değişiklikleri takibi için muayene hayati önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi