Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, bir süredir Denizli’nin gündeminde yer alan Pamukkale (Hierapolis) Ören Yeri’nde yapılması planlanan Dijital Müze’yi TBMM gündemine taşıdı. Arpacı, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun ile Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ile birlikte çalışarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Arpacı’dan Bakan Ersoy’a Soru Önergesi

“PAMUKKALE, SON DERECE HASSAS DOĞAL YAPILARDAN OLUŞUYOR”

CHP’li Arpacı, önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Pamukkale, eşsiz travertenlerinin oluşturduğu beyaz terası ve turkuaz renkli havuzlarıyla dünyanın en tanınmış doğal güzelliklerinden biridir. Antik Hierapolis kenti üzerinde kurulu olan Pamukkale, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait kalıntıları barındırır ve bizlere tarihi değeri yüksek bir kültürel mirastır. Pamukkale'nin travertenleri ve jeotermal kaynakları, son derece hassas doğal yapılardır. Turizm faaliyetleri ve kontrolsüz kalkınma, bu ekolojik denge üzerinde olumsuz etkiler yaratabilecektir”

Fotoğraf Yaşar Tok

“PAMUKKALE'NİN ULUSLARARASI DÜZEYDE KORUNMASI GEREKİYOR”

“Bölgenin UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alması, Pamukkale'nin uluslararası düzeyde korunması gereken bir çevre olduğunu göstermektedir. Buna rağmen korunması gereken Pamukkale (Hierapolis) Ören Yeri’nde Dijital Müze binasının yapılmak istendiği, bununla ilgili çalışmaların olduğu, Mimarlar Odası tarafından yapılan çalışmayla ilgili yürütmeyi durdurma istekli iptal davası açıldığı bilinmektedir. Tarafıma da yansıyan bu konu üzerine, dijital bir müzeye karşı olunmadığı gibi kent merkezinde veya Pamukkale yolu üzerinde müze alanı olarak ayrılan alana yapılmasının daha doğru olacağı ifade edilmiştir. Pamukkale (Hierapolis) Ören yerinde yapılmak istenen Dijital Müze ile ilgili sorularımın tarafınızdan yanıtlanarak kamuoyunun aydınlatılmasını dilerim.”