Dünyanın lider lojistik firması olan DHL Group bünyesinde yer alan DHL Supply Chain Türkiye, kurum kültürü ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı insan kaynakları stratejileri ile Great Place To Work Enstitüsü tarafından 2024 yılının “Kadınlar İçin En İyi İşveren” listesinde ilk sırada yer almaya hak kazandı.  Şirket son iki yıldır “Kadınlar İçin En İyi İşveren” listesinde, zirvedeki yerini koruyor.

DHL Supply Chain Türkiye, fırsat eşitliği ve kadın istihdamına verdiği önemle sürdürdüğü stratejilerle kadınların iş gücünde daha fazla yer almasını sağlıyor. Şirket, kadınların her kademede eşit temsil edilmesine yönelik çalışmalarda önemli adımlar atıyor. Son bir yılda işe alınan çalışanların yüzde 57’si kadınlardan oluşuyor. Mavi yaka pozisyonlarında da kadın çalışan sayısını artırmaya yönelik 'İşler Değişti' projesini hayata geçiren şirket, bu proje ile kadınların sektörde daha fazla sorumluluk almasını teşvik ediyor.

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a Denizli iş dünyasının taleplerini aktardı Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a Denizli iş dünyasının taleplerini aktardı

Ayrıca, kadın çalışanların kariyer gelişimini desteklemek amacıyla Supervisory Academy gibi 12 aylık gelişim programlarında kadın katılımcı oranının yüzde 20 ve üzerinde olmasına özen gösteriliyor. MentHer ve Shift Up a Gear gibi projelerle kadın çalışanlara mentorluk sağlanıyor ve liderlik pozisyonlarına hazırlanmaları hedefleniyor.

DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Buket Cox, şirketin başarılarında kadın çalışanların katkısına dikkat çekerek şu ifadelerde bulundu: “Kadınların iş gücünde daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla sadece beyaz yaka çalışanlarımız değil, tüm kademelerde kadınların eşit şekilde temsil edilmesi için stratejik adımlar atıyoruz. MentHer gibi projelerle kadın çalışanlarımızın kariyerlerini geliştirmelerine destek sağlıyor, onların liderlik pozisyonlarına gelmelerini teşvik ediyoruz. Bu çerçevede, yönetim ekibimizin yüzde 27’sinin kadınlardan oluşması ve genel kadın çalışan oranımızın yüzde 34 olmasıyla, çeşitlilik ve kapsayıcılığın gücüne olan inancımızı ortaya koyuyoruz. Kadın çalışanlarımızın potansiyellerini artırmak ve liderlik rollerine hazırlanmalarını sağlamak için Shift Up a Gear gibi programlar düzenliyor, onların kariyer yolculuğunda yanlarında oluyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği faaliyetlerimizi DEIB (Çeşitlilik, Eşitlik, Kapsayıcılık, Aidiyet) stratejimizle yürütüyoruz. İşe alımdan eğitime, her alandaki gelişim ve yetenek yönetimi süreçlerimize kadar bu stratejiyle hareket ediyoruz. Lojistik gibi erkek egemen bir sektörde kadın bir lider olarak, kadınlar için en iyi işveren olma anlayışımızın sürdürülebilir olması için çalışmaya ve öncü rolümüzü korumaya devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi