GÜNCEL

DENOLDER, Eylül’de ‘Carp Cup’a ev sahipliği yapacak

Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünleri Koruma Derneği (DENOLDER) Denizli’de 5.kez düzenlenecek olan Carp Cup yarışına hazırlanıyor. Denizli Gökpınar Recep Yazıcıoğlu Barajı’nda düzenlenecek olan yarış 10-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. DENOLDER yöneticileri Denizli’de hiç sponsorları olmadığını belirterek “Derneği dernek üyelerimiz ayakta tutuyor” dedi.

Denizli’de 2016 yılında kurulan ve aktif olarak faaliyet gösteren Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünleri Koruma Derneği, Eylül ayında düzenleyecek oldukları yarışma için hazırlanıyor. Çevre illere de yarışmalara katılmak için giden dernek üyelerinin giderlerini kendileri ceplerinden karşıladığını ifade eden DENOLDER yönetimi, Denizli’den hiçbir destek almadıklarından dert yandı.

“ULUSLARARASINA AÇILMAYI PLANLIYORUZ”

10-15 Eylül’de yapılacak yarışma hakkında bilgi veren DENOLDER Başkanı Gökhan Delibaş, “Derneğimiz 2016 yılında kuruldu, 2017-2018 yıllarında ilk faaliyetlerine başladı. Şuanda 44 üyemiz var, her yıl düzenli olarak yurt içi ve yurt dışında yarışmalar oluyor. Oralara katılıyoruz. Kendi düzenlediğimiz yarışmalar var, uluslararasına açılmayı planlıyoruz. Dışarıdan da yarışmacıları getirip kendi düzenlediğimiz yarışmalara katılmalarını istiyoruz. Denizli’nin desteğini de alarak bu işi yapmayı planlıyoruz. Farklı şehirlerde düzenlenen yarışmalara katılarak derece aldık. Bu yıl Amatör Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu ile birlikte düzenlediğimiz, 10-15 Eylül’de Denizli Gökpınar Recep Yazıcıoğlu Barajı’nda bir yarışma düzenledik. Yarışmamız tek tür üzerinden, yarışmacılar pullu sazan yada aynalı sazan dediğimiz türden tutacak. En büyük balığı tutana 15 bin lira ödülümüz var, en çok balık tutana 15 bin lira ödül vereceğiz. En çok balık tutan ikinciye 10 bin lira, üçüncüye ise 8 bin lira ödülümüz var. Biz tutuğumuz balıkları yemiyoruz. Boyunu ölçüp tekrar baraja bırakıyoruz. Farklı şehirlerden katılan takımlarımız var. Yarışma alanı yarışmanın başladığı gün yarışmacılar için açılıyor, yer belirleme yapılıyor, sonrasında start veriyoruz ve mücadele eden takımlar yarışmaya başlıyor. 15 Eylül Pazar günü de yarışma son bulaca, takımlar toplanacak, dereceye giren takımlara ödülleri verilecek. Düzenlediğimiz yarışmaya şuanda kadar 19 takım başvurdu. İkisi Denizli takımı. Takımlar minimum 2 kişilik, maksimum 4 kişilik. Suya şişme botla girmek isterlerse 3 kişi olmaları sorunlu. Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen yarışmalarımıza Denizli Büyükşehir Belediyemiz sponsor olmuştu, bu yıl için henüz görüşmedik. İnşallah bu yıl da sponsor olurlar” dedi.

“DENİZLİ’DE HİÇ SPONSORUMUZ OLMADI”
“Derneği dernek üyelerimiz ayakta tutuyor, sponsorumuz yok” diyen DENOLDER Başkan Yardımcısı Hüseyin Erik “Bizim Denizli’de en büyük sorunumuz, şehrimizde çok sayıda iş insanımız, fabrikatörümüz var ama bize destek olan, sponsor olan yok. Belki de bizim derneğimizi bilmiyorlar. Ama bizim Denizli’de hiç sponsorumuz olmadı. Sadece geçtiğimiz yıllarda belediyemiz sponsor olmuştu. Biz kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bizim derneğimizin yıllık üyelik ücreti 100 lira, kiramız, faturalarımız var. Biz bunların hepsini bağışlarla karşılamaya çalışıyoruz yada kendi cebimizden ödüyoruz. Farklı şehirlere yarışmalara gidiyoruz, en az 40 bin lira para harcıyoruz. Kimseden de bir şey isteyemiyoruz, kendi cebimizden karşılamaya çalışıyoruz. Burası bir dernek, bizim zaten siyasi partiyle alamız olmaz. Derneğin durumu da belli. İmkanlarımız dahilinde çalışıyoruz. Buranın gelirini giderini biz bağış yaparak karşılıyoruz. Derneği dernek üyelerimiz ayakta tutuyor. Biz derneğimizi kapatmamak için direniyoruz” şeklinde konuştu.