GÜNCEL

Denizli’ye susuzluk uyarısı!

Kuraklıkla karşı karşıya kalan Denizli’ye içme suyu uyarısı yapıldı. DESKİ’den abonelerine gönderilen uyarıda, içme suyu tedariğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle vatandaşların su kullanımında dikkatli olunması, havuz doldurma ve bahçe sulama gibi içme suyunu israf edecek davranışlardan kaçınılması istendi.

Denizli'de son yıllarda yeterli miktarda yağış alınamamasından kaynaklı kısmi kuraklık yaşanıyor. Kuraklık tarımın yanı sıra içme suyu tedariğinde de sorunlara neden olmaya devam ediyor Denizli'nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacağı ifadeleriyle açılan Akbaş Barajında su seviyesinde ciddi düşüş yaşanıyor. Barajda su seviyesinin yüzde 20'lere kadar indiği öğrenildi.

DESKİ'DEN UYARI MESAJI

Denizli'ye bir uyarı da Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (DESKİ) geldi. Kurumdan abonelere gönderilen mesajda, "Sayın Abonemiz; Dünyada ve ülkemizde iklim değişikliği sonucunda yaşanan kuraklık ve azalan kar yağışı nedeniyle su temininde sıkıntılar yaşanmaktadır. Yoğun kullanım ile birlikte içme suyu barajımızdaki su seviyesi kritik seviyenin altına düştüğünden içme suyunda kesinti yaşanması beklenmektedir. İçme suyumuzun tarımsal faaliyetler ile bağ bahçe ve çim sulamasında, araç ve balkon yıkama ile havuz doldurma amaçlı kullanılmaması önemle duyurulur" denildi.