Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir teknokent kurulması için karar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlandı. Teknokent kurulumu için bölge yakınında bulunan 21 bin metrekarelik alanın teknokent olarak kullanılması onaylandı. İnşaatın ne zaman başlayacağı henüz kesinleşmese de, bu teknokentin Denizli'nin tekstil, metal, cam ve kimya gibi önemli üretim sektörlerine yakın bir konumda yer alması, sanayi ve teknoloji alanında büyük bir sinerji yaratacağı öngörülüyor.

Yeni mevzuat ile ayaklı emlakçılık dönemi bitiyor Yeni mevzuat ile ayaklı emlakçılık dönemi bitiyor

Teknokentlerin Ekonomiye Ve Teknolojiye Katkısı

Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Yerleşkesi içinde hali hazırda faaliyet gösteren teknokent, burada bulunan firmalara vergi, SGK ve teşvik gibi çeşitli ayrıcalıklar sunarak, teknoloji geliştirme çalışmalarını destekliyor. Bu tür ayrıcalıklar sayesinde, firmalar hem daha hızlı büyüme kaydediyor hem de bölgesel kalkınmaya katkı sağlıyor. Denizli OSB’ye kurulacak olan yeni teknokentin de aynı şekilde bölge ekonomisine ve teknoloji sektörüne büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Teknoloji ve Sanayi İş Birliğine Öncülük Edecek

Teknokentin sanayi bölgelerine yakınlığı, teknoloji ile üretimi buluşturarak AR-GE çalışmalarını hızlandıracak. Böylece, teknokentte yer alacak firmalar, sanayideki yenilikçi uygulamalara daha hızlı entegre olabilecek. Teknokentin hedefi, yüksek katma değerli ürün ve hizmet üretimini teşvik ederek, bölgenin ve Türkiye’nin teknoloji ihracatını artırmak olacak.

Denizli’nin Teknoloji Vizyonu Genişliyor

Pamukkale Üniversitesi bünyesinde kurulan mevcut teknokent, Denizli'nin teknoloji alanındaki potansiyelini ortaya koyarken, Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulacak yeni teknokentle birlikte bu potansiyelin çok daha genişlemesi bekleniyor

Editör: Haber Merkezi