GÜNCEL

Denizli'ye 4 yeni mahkeme kurulacak

Denizli Adliyesine 4 yeni mahkeme geliyor. 1’i Sulh Ceza Hakimliği, 3’ü Asliye Hukuk Hakimliği olmak üzere açılacak olan 4 yeni mahkeme 2 Eylül itibariyle çalışmalarına başlayacak.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi, 8 Ağustos 2024 tarihli kararıyla, Denizli’de yeni mahkemelerin kurulmasına ve bazı mevcut mahkemelerin yetkilerinin düzenlenmesine karar verdi. Bu kapsamda, Denizli’de yargı hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesi amacıyla yeni mahkemeler faaliyete geçecek. HSK Birinci Dairesi’nin aldığı karara göre, Denizli 3. Sulh Ceza Hâkimliği 2 Eylül 2024 itibarıyla faaliyete başlayacak. Aynı tarihte, Denizli 9. Asliye Hukuk Mahkemesi de hizmete girecek ve genel yetkiye ilave olarak kamulaştırma davalarına bakmakla görevlendirilecek.

Kararda ayrıca, Denizli 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin de 2 Eylül 2024’te faaliyete geçeceği belirtilirken, mevcut Denizli 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki derdest dosyaların, 8. ve 10. Asliye Hukuk Mahkemesi hâkimleri ve komisyon başkanının katılımıyla yapılacak bir protokolle eşit şekilde paylaşılması kararlaştırıldı. Denizli 10. Asliye Hukuk Mahkemesi de genel yetkiye ek olarak kamulaştırma davalarına bakacak. Denizli’de kurulacak bir diğer mahkeme ise Denizli 5. Sulh Hukuk Mahkemesi olacak. Bu mahkemenin de 2 Eylül 2024’te faaliyete geçmesi planlanıyor. HSK, iş ve kadro durumunu dikkate alarak, Denizli 2. Sulh Hukuk Mahkemesi müstemir yetkili hâkimlerinin tevziye ilişkin taleplerini reddetti. Denizli’deki bu yeni düzenlemelerle birlikte, yargı hizmetlerinin daha hızlı ve etkili bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.