YAŞAM

Denizli’nin karı Aydın’ı serinletiyor

Türkiye’nin kış ayının kurak geçmesi nedeniyle Aydın'daki Madran Dağı karsız kaldı. Aydınlı kar helvacıları da çareyi Denizli’den buldu. Denizli-Sarayköy-Babadağ Yaylası'ndan Aydın’a getirilen karlar kavurucu sıcaklara biraz olsun çare oldu.

Aydın'da sıcaklıkların artması ile vatandaşlar asırlık gelenekle serinlemeyi sürdürüyor. Kışın yağan karları dağlarda açtıkları kuyularda muhafaza eden vatandaşlar tarafından çeşitli şerbetlerle karıştırılarak servis edilen kar helvası, hem yiyenlere hem de satanlara mutluluk kaynağı oldu. Nazilli başta olmak üzere çevre ilçelerde neredeyse her sokak ve park alanlarında satışı yapılan, gurbetçi vatandaşlar başta olmak üzere ilçeye gelen misafirlerin mutlaka tattığı serinleten lezzet kar helvası bu yıl müdavimlerini hayal kırıklığına uğrattı. Madran Dağı'nda bu sezon kar yağışının az olması satışları da etkiledi. Aydınlı kar helvacıları da çareyi Denizli’den buldu. Denizli-Sarayköy-Babadağ Yaylası'ndan Aydın’a getirilen karlar kavurucu sıcaklara biraz olsun çare oldu.

“KOMŞUMUZDAN GETİRDİK, HALKIMIZA SUNUYORUZ”

Buzdan yapılan kar helvasının sağlığa zararlı olduğunu kaydeden Çakır, "Ancak bu sene kış aylarında Madran Dağı'na çok az kar yağdığı için tedarik edemiyoruz. Biz de komşumuz Denizli-Sarayköy-Babadağ Yaylası'ndan getirttiğimiz karlardan şerbetlediğimiz lezzetimizi halkımıza sunmaya devam ediyoruz. Birçok yerde buzdan elde edilen sunulurken biz bunun sağlığa zararlı olduğunu düşündüğümüz için asla müşterimize sunmuyoruz. Çünkü buzdan yapılan kar helvası sağlığa zararlıdır" ifadelerini kullandı.