Trendyol ve Denizli Sanayi Odası (DSO) e-ihracatı odağına alan özel bir buluşma gerçekleştirdi. “Trendyol Denizli İhracatçı Buluşması”, DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, DSO Meclis Başkanı İ. Okan Konyalıoğlu, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı İbrahim Uzunoğlu, Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, Trendyol Kurucu Ortağı Begüm Tekin, Trendyol Pazaryeri Satış ve İş Geliştirme Direktörü Özkan Çokaygil ve şehrin iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Toplantının odağında, mikro ihracatın sunduğu olanaklar ve  Denizlili üreticilerin sınır ötesi e-ticarette potansiyellerini gerçekleştirmelerine  destek olacak imkanlar  yer aldı.

TEB Faktoring, Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde üç ödül birden kazandı TEB Faktoring, Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde üç ödül birden kazandı

90 BİNDEN FAZLA SATICIMIZI E-İHRACATÇI HALE GETİRDİK

Etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye’nin e-ihracatta çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, “Türk ürünlerine, işletmelerine, üretim gücüne inanarak bir yol haritası çıkardık ve e-ihracat çalışmalarımıza odaklandık. ‘Made in Türkiye’ ürünlerin ve üreticilerimizin rekabetçi gücünü artırmak hedefiyle yurtdışına açıldık. Bu yolculuğumuzda Almanya, Azerbaycan, Körfez ve Doğu Avrupa pazarlarına girdik. Başarılı mikro ihracat çözümlerimiz neticesinde 90 binden fazla satıcımızı e-ihracatçı hale geldi. Dijitalleştirdiğimiz ve e-ihracatçı olmalarına katkı sağladığımız işletmelerimizin yarattıkları iş hacmi neticesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından ‘Türkiye e-ihracat şampiyonu’ olarak ödüllendirildik” dedi.

TRENDYOL İLE DENİZLİ’DEN TÜRKİYE’YE YAKLAŞIK 14 MİLYON ADET ÜRÜN SATIŞI

Çetin, sözlerine Denizli’deki üretim ve ticaret potansiyelinin altını çizerek devam etti: “Denizli, yükselen e-ticaret içerisinde çok önemli bir yere sahip. Satıcı ciroları sıralamasında Türkiye’de büyükşehirleri saymaz isek 5. sırada Denizli var. Buradaki aktif satıcı sayımız 3 binin üzerine çıktı. Son bir yıl içerisinde Denizli’de üretilip Trendyol aracılığıyla ülkemize ve tüm dünyaya ulaştırdığımız Denizlili ürün sayısı yaklaşık 14 milyon oldu. Ciro anlamında da Denizlili satıcılarımız 2.5 milyar TL’nin üzerinde bir ticaret hacmi yarattı. İnanıyorum ki Denizlili üreticiler bu önemli başarılarını yurt içinde ve dışında ilerletmeye devam edecek. Denizli’de ticareti daha da yukarı noktalara taşımak üzere bizleri bu özel buluşmada bir araya getiren Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selim Kasapoğlu başta olmak üzere, tüm üyelere teşekkür ederim.”

Editör: Haber Merkezi