Tripolis Antik Kenti, günümüzde pek çok yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmeye devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren GEKA, Kültür Turizminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Tripolis’teki Anıtsal Çeşme’nin gün yüzüne çıkarılması için önemli bir projeye destek verdi. Bu destek sayesinde bölgenin turizm potansiyeli artırıldı, daha fazla turist çekilmesi ve gezilebilecek alanların çoğaltılması sağlandı.

GEKA'DAN TURİZME BÜYÜK DESTEK

Aydın, Denizli ve Muğla illerinin kalkınmasına yönelik çeşitli projelere imza atan GEKA, özellikle kültür turizminin gelişmesi ve yaygınlaştırılması için antik kent ve ören yerlerindeki kazı ve restorasyon çalışmalarına destek veriyor. Tripolis Antik Kenti Anıtsal Çeşme Kazı Projesi de GEKA'nın önemli projelerinden biri olarak öne çıkıyor. Proje, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Arkeoloji Bölümü tarafından yürütülmekte ve bölgenin turizme kazandırılması için titizlikle sürdürülmektedir.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

PAÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Duman, "GEKA'nın desteğiyle yapılan çalışmalar Tripolis Antik Kenti’nin tanıtımı ve restorasyon işlerinde büyük bir paya sahip. 2020 yılında başlatılan kazı çalışmaları sonucunda, anıtsal çeşme ortaya çıkarıldı ve şu anda restorasyon projeleri üzerinde çalışıyoruz. İzinler alındıktan sonra, Anıtsal Çeşme’yi önümüzdeki yıl turizme açmayı planlıyoruz," dedi.

DEPREMDE YIKILAN TARİHİ ÇEŞME YENİDEN YÜKSELİYOR

Prof. Dr. Duman, Tripolis'te meydana gelen büyük depremlerde Anıtsal Çeşme'nin ciddi hasar aldığını ve bu sürecin oldukça zahmetli geçtiğini ifade etti. "Çeşme, yaklaşık 31 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde ve 15 metre yüksekliğinde bir yapıydı. Büyük depremler sonucunda bu yapı, önündeki havuzun içine yıkıldı. Yaklaşık bin adet mermer blok bulduk ve bunların belgelenmesi ve tanımlanması süreci halen devam ediyor," diye ekledi.

Egekent Hastanesi, sporu ve sporcuyu desteklemeye devam ediyor Egekent Hastanesi, sporu ve sporcuyu desteklemeye devam ediyor

Editör: Haber Merkezi