Denizli’de en son Aralık ayında artan ehliyet kurs ücretlerine yeniden zam geliyor. Aralık ayında 8 bin 500 liraya çıkan kurs ücretlerinin Haziran ayında 12 bin 500 lira seviyesine çıkması bekleniyor. Zamda Temmuz ayında artması beklenen asgari ücret ve diğer giderlerdeki artışın etkili olduğu ifade edildi.

Denizli’de zam furyasına bir yenisi daha ekleniyor. Denizli’de en son Aralık ayında artan ehliyet kurs ücretlerine yeni zam geliyor. Denizli Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Özmen Atalay, kurs ücretlerine Haziran ayında zam yapılacağını duyurdu. Atalay, “14 Mayıs 2023 seçim den sonra gerek hükümetin gerekse muhalefetin Temmuz ayın da yüzde 50 Asgari ücrete zam yapacak olması ve dolar kuruna bağlı olarak yakıt giderlerinin yükselme ihtimaline karşı Denizli sürücü kursları olarak bizleri olumsuz etkileyecektir. Her kurumumuzda 8-10 kişi arası istihdam sağladığımızı düşünürsek ayrıca yine her kurumumuzda en az 4 araç olduğunu düşünürsek kurumlarımızın oluşacak bu maliyetlerle ayakta kalması çok zor görünüyor” dedi.

Geçen yıl Haziran ayında yüzde 80 zamla 5 bin liraya çıkan kurs ücreti, Aralık ayındaki artışla 8 bin 500 liraya çıkmıştı. Haziran ayında ise 4 bin lira zamla ehliyet kurs ücretinin 12 bin 500 lira olacak.