Yeni Mahalledeki (Gümüşler) Musa Kazım Manasır İlkokulu’nda yaşanan olay yargıya taşındı. İddiaya göre, cuma günü okul çıkış saatinde bir veli öğretmene saldırdı. Öğrencilerin çıkıyı sırasında yaşanan olayda veli, öğretmeni darp etti.

Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 Nolu Şubesi öğretmene şiddeti yargıya taşıdı ve veli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş “Ülkemizde her geçen gün tırmanarak devam eden eğitimciye Şiddet, maalesef ilimizde de yaşanmaya devam etmektedir.

Denizli’de 20 yıl hapis cezasıyla aranan suçlu yakalandı Denizli’de 20 yıl hapis cezasıyla aranan suçlu yakalandı

Eğitimciler; bu kendini bilmez, haddini bilmez sokak kabadayısının deneme tahtası değildir. Hukuk varsa ülkede bir yaptırımı olmalıdır bu kabadayılığın. Adalet sistemimiz aklıyla zoru olanın aklını başına getirmelidir. Kolluk görevlilerimiz bu zorbanın elini kolunu sallayarak gezmesine fırsat vermemeli ve hukukun karşısına çıkarmalıdır. Eğitimcinin darp edilmesinin bir karşılığı, yaptırımı olmalıdır” dedi.

Eğitim çalışanlarına karşı şiddete ağır yaptırımlar getirilmesini isteyen Öselmiş, “Görevi başındaki eğitim çalışanına iftira atan, saldıran her kimse tutuklu yargılanmalı, karakolun bir kapısından girip diğer kapısından çıkmamalıdır” diye konuştu ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yasallaşmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi