ASAYİŞ

Denizli’de “Kuyu-28” operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik büyük bir operasyonun düzenlendiğini duyurdu. "Kuyu-28" adı verilen operasyon, Denizli'nin de içinde bulunduğu 58 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız” dedi.

Operasyon kapsamında, Denizli dahil olmak üzere Adana, Antalya, İzmir, İstanbul gibi 58 ilde polis ekipleri harekete geçti. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlüklerine bağlı ekipler tefecilik ve dolandırıcılık faaliyetlerine karışan kişilere yönelik operasyon düzenledi.

160 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Operasyonlarda, toplamda 160 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şahısların; tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarını hedef alan nitelikli dolandırıcılık, edimin ifasına fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarından dolayı gözaltına alındığı öğrenildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN OPERASYONLARA ÖVGÜ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonlara katılan emniyet mensuplarını tebrik etti. Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız. Operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.