GÜNCEL

Denizli’de kavurucu sıcaklar sürecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Denizli için hava tahmin raporlarını yayımladı. Eyyam-ı bahur sıcaklıklarının etkisinden bir türlü çıkamayan Denizli’de hafta sonuna kadar termometreler 41 dereceye kadar çıkacak.

Denizli Ağustos ayı ile birlikte sıcakların esiri oldu. Afrika sıcaklarının etkili olduğu kent merkezi ve ilçelerde termometreler patlarken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahmin raporlarını yayımladı. Buna göre Denizli’de Pazar gününe kadar sıcak hava etkisini göstermeye devam edecek. Kent merkezinde Çarşamba günü sıcaklık 38, Perşembe günü 40 dereceye kadar çıkacak. Cuma günü termometreler 41 dereceyi gösterirken, Cumartesi 40, Pazar günü de 39 derece olacak. Akşam saatlerinde de sıcaklıklar ortalama 23 derece olacak.
UZMANLAR UYARDI

Meteoroloji uzmanları; yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini söyledi.