Denizli Gaziantepliler Dernek Başkanı Masum Demirel ve Gaziantepliler Derneği Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve fuarın koordinatörlüğünü üstlenen Bilal Şengüloğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyerek, lezzet fırtınası yaşanacak 2. Gaziantep Yöresel Lezzet Şenliğine tüm Denizli halkını davet etti.

Denizli Gaziantepliler Dernek Başkanı Masum Demirel, “Tüm halkımızı 19 Ekim Cumartesi günü İncilipınar Parkı karşısında Zübeyde Hanım caddesi üzerinde bulunan cuma pazarı alanında kurulacak şenliğimize bekliyoruz” dedi.

“GAZİANTEP’İ DENİZLİ’YE GETİRDİK”

Gaziantepliler Derneği Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve fuarın koordinatörlüğünü üstlenen Bilal Şengüloğlu ise, gerçekleşecek festivalle ilgili şu bilgileri verdi, “Şenliğimizde tamamen ürünlerimiz Gaziantep ürünleri olacak. Dışarıdan başka hiçbir ürün olmayacak. Her bir esnafımızın standında Denizli halkımıza sunacağı ürünler, tüm kontrolleri yapılmış, halis muhlis Gaziantep ürünleri olacak. Taklit, tağşiş ürünlere asla geçit vermedik, vermeyeceğiz.” dedi.

Başkan Çelik; “Kültür ve sanatta şahlanan bir Bozkurt'u birlikte inşa edeceğiz” Başkan Çelik; “Kültür ve sanatta şahlanan bir Bozkurt'u birlikte inşa edeceğiz”

FESTİVALDE EĞLENCE VE GASTRONOMİ BİR ARADA OLACAK

19-23 Ekim tarihleri arasında Zübeyde Hanım caddesi üzeri cuma pazarı alanında 2’ncisi gerçekleştirilecek Gaziantep Yöresel Lezzet Şenliğinde müzik ve eğlence dolu anlarda yaşanacak. Festivalde sahne alacak Grup Kervan, Gaziantep Sıra Gecelerinin coşkusunu Denizli'ye taşıyacak. Festivalde Gaziantep’in şu ürünleri Denizli halkını bekliyor, “Gaziantep’in meşhur kuruyemişleri, Antep Fıstığı, pestil, köme, muska, sucuk… Yöresel baharatlarıyla öne çıkan Gaziantep İslahiye biberi, İslahiye salçası ve İslahiye Pekmezi, Oğuzali patlıcan ve biber kurulukları… Gaziantep’in çeşit çeşit türde damak çatlatan baklavaları ve katmerleri. Gaziantep’in kebap çeşitleri, dürümleri, yöresel yemekleri, dolmaları, içli köftesi, çiğ köftesi, ciğer kavurması. Milli yemekleri olarak kabul etikleri nohut dürüm.”

Editör: Semih Can Yılmaz