Denizli’de yüksek seyreden hava sıcakları ile birlikte nem oranın da fazla olması pek çok mesleği yapan vatandaşları zorluyor. Özellikle fırın işçileri 200 dereceyi bulun sıcaklıklarda çalışmak zorunda kalıyor. 

Deni̇zli̇’de Firincilarin Sicakla İmti̇hani (1)

“FIRININ İÇİN 55-60 DERECE OLUYOR”

Denizli’de 27 yıldır fırıncılık yapan Uğur Sülekoğlu, “Günde ortalama 6 bin 500, 7 bin ekmek çıkartıyoruz. Dışarısı 42 dereceyse fırının içi 55-60 derece oluyor. Tabi ki bu sıcaklık bizi etkiliyor, yanıyoruz. Halkımıza sıcak ekmek çıkarmak için, ekmek parası için işimizin başındayız. İşimizdeki en büyük zorluk yazın sıcak olması. Ama kışın iyi oluyor. Millet doğalgazla ısınmaya çalışırken biz burada yanıyoruz” dedi.

“HAMUR BİLE BU HAVA DAYANAMIYOR”

Sıcak havalarda hamurun da etkilendiğinden bahseden fırıncı Uğur Sülekoğlu, “Hamur bile dayanamıyor bu havaya. Mayalanma süresi değişiyor, bozulabiliyor” şeklinde konuştu.