Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelinde iç sularda, perakende balık satış noktalarında ve soğuk hava depolarında eş zamanlı denetimlerde bulundu. Bu denetimlerde, balıkların avlanabilir asgari boyutları, tazeliği ve denetimi konularında bilgilendirme notları dağıtıldı ve uygulanması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yapıldı. İl Müdürü Şakir Çınar, yaptığı açıklamada, "Bilim dünyası, balık tüketiminin sağlık için birçok yararı olduğunu kanıtlamıştır. Özellikle Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan balık, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok besin maddesini içermektedir. Balık, yüksek kaliteli bir protein kaynağı olup düzenli tüketildiğinde kasların güçlenmesine, dokuların onarılmasına ve vücudun sağlıklı bir şekilde gelişmesine katkı sağlar. Ayrıca, balık tüketimi kalp-damar sağlığını korur, beyin fonksiyonlarını iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sağlık faydalarından yararlanmak ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için vatandaşlarımızı haftada en az 2 gün balık yemeye teşvik ediyorum" şeklinde konuştu.
“DENETİMLERİMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR”
İl Müdürü Çınar, sürdürülebilir avcılık için her balığa bir kere üreme fırsatı verilmesi gerektiğini, bilimsel olarak belirlenmiş yasal avlanabilir asgari boyun altında av ve satışının yapılmaması gerektiğini ifade etti. Yılın geride kalan 4 aylık döneminde Denizli'de gerçekleşen denetimlerin sonuçları hakkında bilgi veren Çınar, “Kaçak avcılık ve satışı konusunda yapılan denetimlerde, 40 bin metre balık ağına el konularak 7 şahsa 292 bin 326 TL idari para cezası uygulanmıştır. Kaçak avcılığa karşı yapılan denetimlerimiz kararlılıkla devam edecektir” diye konuştu.