Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Hıdır Ayçiçek, İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Battaloğlu'yla birlikte, Denizli'de düzensiz göçle mücadele konusunda yürütülen çalışmalar hakkında ve düzensiz göçle mücadelede mobil göç noktası araçlarının kullanımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Denizli’de 16 Bin 912 Yabancı Yaşıyor (2)

GÖÇMEN KAÇAKÇILARINA GÖZ AÇTIRILMIYOR

Denizli’deki göçmenlerle ilgili bilgi veren Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, “Denizli’de 13 bin 619'u geçici koruma altındaki Suriyeli misafir, 3 bin 293'ü ikamet izniyle kalan başka yabancı uyruklu misafirlerimiz bulunuyor. Bir taraftan yasal olarak ilimizde bulunan yabancılara ilişkin iş ve işlemleri yürütürken diğer yandan da düzensiz göçle ve göçmen kaçakçılığıyla mücadeleyi azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Düzenli ve düzensiz göç dahil göç yönetimini ilgilendiren tüm alanlarda medeniyet değerlerimizden güç alarak hukuk ve insan haklarına saygılı bir şekilde kararlı ve kesintisiz bir çalışma içerisindeyiz." dedi.

Denizli’de 16 Bin 912 Yabancı Yaşıyor (3)

945 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
Yılbaşından bu yana göçmen kaçakçılarına operasyonlar düzenlendiğini ifade eden Vali Coşkun, “1 Ocak- 6 Ağustos tarihleri arasında 16 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 28 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Güvenlik güçlerimizin operasyonları ve denetimleri neticesinde aynı dönemde 945 düzensiz göçmen yakalanarak, il göç idaresi müdürlüğümüze teslim edildi. Bu kişilerin sınır dışı işlemleri derhal başlatıldı" ifadelerini kullandı.

Asırlık Çınar ve Çeşme İçin Koruma Talebi Asırlık Çınar ve Çeşme İçin Koruma Talebi

5 BİN 760 KONTROL YAPILDI

Denizli'de Mobil Göç Noktası araçları ile yapılan denetimler hakkında açıklamada bulunan Vail Coşkun, "6 Aralık 2023 tarihinden itibaren ilimizde kullanılmaya başlanan mobil göç noktası araçlarımızda 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 5 bin 760 yabancının kimlik kontrolü ve parmak izi sorgulaması yapılmış, bunlardan 337'sinin düzensiz göçmen olduğu tespit edilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi