KOSGEB Denizli İl Müdürü Aziz Acar, DENSEB (Denizli Serbest Bölge Kurucusu ve İşleticisi A.Ş) Genel Müdürü Tamer Güneş ile Denizli-Çardak Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Yeşilpınar’ın öncüsü olduğu toplantıda KOSGEB’in güncellenen girişimcilik destekleri ile ilgili üretim yapan ihracat firmalarına desteklerle ilgili bilgilendirmede bulundu. Acar, bölgede ihracat yapan firmaların temsilcilerine KOSGEB’in ihracatçılara sunduğu avantajları ve fırsatları aktardı. Her iki bölgenin yatırımcılarının da katılım sağladığı toplantıda Tekno Yatırım Destek Paketi, Stratejik Ürün Yatırım Destek Programı, Yeşil Sanayi Destek Programı ile ilgili detaylı bilgiler verildi ve sunum yapıldı. KOSGEB’in vereceği desteklere başvuruların ve alınacak eğitim sertifikalarının nereden ve nasıl alınacağı aktarıldı.

"Gazilerimiz, vatan ve millet sevgisinin en asil timsalidir" "Gazilerimiz, vatan ve millet sevgisinin en asil timsalidir"

TOPLANTILARI DÜZENLİ OLARAK YAPACAĞIZ

CEY HOLDİNG bünyesinde Denizli Serbest Bölgesinin işletmesini 31 Ekim 2023 tarihinde alan DENSEB Genel Müdürü Tamer Güneş, KOSGEB Denizli İl Müdür Aziz Acar’a teşekkür ederken, bilgilendirme toplantılarının sanayicilere sunacağı katkıların önemli olduğunu ve düzenli olarak yapacaklarını söyledi.

DENİZLİ SERBEST BÖLGESİ PLANLI BİR ŞEKİLDE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK”

“Her geçen gün büyüyen Denizli Serbest Bölgesinin Denizli’de faaliyet gösteren ihracatçılara sunduğu avantajları ve fırsatlar iş insanlarımızca ilgi görüyor” diyen Güneş, “Üretim yapan ihracat firmalarının üretimlerinin yüzde 85’lik kısmını ihraç etmeleri durumunda; Gelir Vergisi muafiyeti, Gümrük Vergisi Muafiyeti uygulanacak. Buda firmaların uluslararası piyasada rekabet gücünü artırmış oluyor. Yatırım programları kapsamında ilk etapta 27 bin metrekarelik kiralanabilir kapalı alan inşaatına başladık. Ayrıca yeni kiralanabilir kapalı alan inşaatları da devam edecek. Bu inşaatları yaparak bölgeye gelecek yatırımcıların inşaat maliyetlerinden ve arsa alım maliyetlerinden kurtularak. Finansal güçlerini üretime ve yapacakları makine ekipman yatırımına yönlendirmesini sağladık. Bu nedenle de ilginin yoğun olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca bölgedeki altyapı ve çevre düzenleme faaliyetlerinin de yapılmasıyla Denizli Serbest Bölgesinin planlı bir şekilde büyümeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Editör: Hatice İçke