GÜNCEL

Denizli'de Kerbela Şehitleri anıldı

Denizli Ehlibeyt Derneği, Hz. Muhammet’in torunu İmam Hüseyin ve 72 yareninin şehit edilişinin 1835’inci yıldönümünde bir araya geldi.

Muharrem Ayı’nın 9. gününde Hz. Muhammet’in torunu İmam Hüseyin ve 72 yareninin katledilişinin yıl dönümü olarak anılıyor. Denizli Ehlibeyt Derneği de, İmam Hüseyin ve yakınlarının şehit edilişini dualar ederek andı. Bugünün bayram gibi kutlanmasına isyan eden Denizli Ehlibeyt Derneği hocası Yakup Yaşar, ‘Bugün bir yas günüdür. Toplumumuzda yanlış bir algı var. Bugün aşure günü kutluyorlar. Neden kutluyorlar, çünkü Nuh’un gemisi bugün karaya oturdu, Hz. Yunus bugün balığın karnından çıktı gibi nedenlerle. Hâlbuki bunlar Emevi uydurması. Bazı gerçeklerin üstünün örtüldü. Bunun arkasında bir hakikat var. O hakikat, bundan yaklaşık 1400 yıl önce, Peygamber efendimizin vefatından 50 yıl sonra. Peygamber efendimiz asrısaadette Müslümanları bırakıyor. Peygamber efendimizin torunu İmam Hüseyin, ailesi, ashabı, 72 tane dostu, kundaktaki çocuğunu katlediyorlar. Kadınları esir alıyorlar, kadınların başındaki hicabı zorla alıyorlar. Şuanda böyle bir şey yapılsa kimse bunu kabul etmez. Bunu yapanlar Peygamber efendimizin kendi ashabı. Müslümanım diyen insanlar bu işi yaptı. İmam Hüseyin’i Kerbela Çöllerinde aç susuz bırakıyorlar, ailesini esir tutuyorlar, İmam Hüseyin’in başını kesiyorlar, kardeşlerinin başını kesiyorlar. Peygamber efendimiz vefat ettikten sonraki 50 yıllık zaman diliminde ne oldu? Müslümanlar neden bunu yaptı? Bu konuda tüm Müslüman camiası hemfikir, bu tarihi bir olaydır. Bunu yapan Yezit ve ordusuydu. Kendisi vefat etmesine yakın hilafete kendi oğlunu layık gördü. Yezit, peygamberin makamına oturdu, şarap içti. Bunu yapamazsın, insanları rahat bir şekilde katledemezsin. Yezit Kâbe’yi yok eden bir insan, Yezit Müslümanlara zulmeden bir insan. İmam Hüseyin’i, Yezit’e biat etmeye zorladılar. Hüseyin biat etmek istemedi, gitmesine de izin vermediler. Bu yüzden şehit edildi” ifadelerini kullandı.

“BEN NEYİN BAYRAMINI YAPAYIM?”

“Ben neyin bayramını yapayım?” diyerek sözlerine devam eden Yaşar, “Bu günü bayram havasında kutlamak istiyorlar. Emevi zihniyetli insanlar bunun dahi üzerini örtmek için hadis uydurdular, ‘bugün mübarek bir gün, bugün oruç tutun, aşure dağıtın’ dediler. Halbuki bugün büyük bir yas günü. Peygamber ağladı, gökteki melekler ağladı. Bugün Hz. İmam Hüseyin’in ölüm yıldönümü. Ben neyin bayramını yapayım? Bayram günü değil bugün” dedi.