SİYASET

“Denizli Devlet Hastanesi ilk depremde yıkılacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Devlet Hastanesi’nin olası bir depremde ilk yıkılacak binalardan biri olduğunu söyledi. Hastaneyle ilgili her gün telefon aldıklarını ifade eden Arpacı, “Denizli'nin ciddi bir hastane problemi var. Yoğun bakım hastaları yer bulamadığını, hastalar ise yatak bulamadığını söylüyor” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Devlet Hastanesi ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. 2017 yılında hazırlanan deprem analiz raporu sonucu, Denizli Devlet Hastanesi’nin kolonları ve kirişlerinin yüzde 90’ının çürük ve zeminde sıvılaşma olduğu iddia edilmiş ve bu rapor tartışmaları da beraberinde getirmişti. Raporun ardından 7 yıllık süreçte herhangi bir önlem alınmadığına dikkat çeken Arpacı, “Denizli Devlet Hastanesi ile ilgili her gece en az 5 tane telefon alıyoruz. Yoğun bakım hastaları yer bulamadığını, hastalar ise yatak bulamadığını söylüyor. Denizli'nin ciddi bir hastane problemi var. Mevcut devlet hastanesi Allah göstermesin bir deprem olduğunda ilk yıkılacak binalardan bir tanesi. Geçici olarak prefabrik bir bina yapıyorlar 400 yataklı. Fakat bu binanın da Denizli'nin hastane ihtiyacını karşılaması mümkün değil” diye konuştu.

“DENİZLİ’DE KONKORDATO ARTIYOR”

Denizli’nin her alanda büyük sorunları olduğunu ifade eden Milletvekili Arpacı, kentte konkordato sayısının da arttığını ifade etti. 2022 yılında üretim yatırım istihdam ve ihracat şiarıyla yola çıkılan Türkiye Ekonomi Modeline değinen Arpacı, "Bu model uygulanmaya başladığından beri ne ihracatımız, ne istihdamımız ne yatırımımız arttı. Türkiye'deki konkordato sayılarına bakalım 2023 yılındaki toplam konkordato sayısına 2024'ün ilk 5 ayında ulaşıldı." dedi.