Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Denizli’de düzenlenen ANIM Cup başladı. PAÜ Arena’da düzenlenen turnuvanın açılış maçında Yukatel Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket ile Manisa Basket karşı karşıya geldi. Antalya ve İzmir’de düzenlenen iki hazırlık turnuvasında maçlardan mağlubiyetle ayrılan Denizli Basket, ilk galibiyetine imza attı.

Adeta lig havasında geçen mücadelenin ilk çeyreği 25-25 eşitlikle tamamlanırken ilk yarıyı Manisa Basket41-43 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci yarısına fırtına gibi başlayan Merkezefendi Basket, Manisa ekibi karşısında farkı çift hanelere taşıdı. Periyot genelini üstün oynayan Denizli ekibi, son çeyreğe 67-57 üstünlükle girdi. Manisa temsilcisi son çeyrekte farkı kapatmayı başarsa da Denizli Basket maçtan 87-83’lük galibiyetle ayrılmayı başardı.

SHİTTU VE MCLEMORE FARKI

Denizli Basket’te 24 dakika oyunda kalan Simi Shittu 17 sayı, 8 ribaundla takımın en skorer ismi oldu. Özellikle ikinci yarıda gösterdiği performans ve kritik 3 sayılık isabetlerle rakibin direncini kıran Ben McLemore, 16 sayı, 4 asistle galibiyette kilit rol oynadı. Takım kaptanı Isaah Reese 14 sayı, 10 asist, Vrenz Bleijenbergh 12 sayıyla maçı tamamladı.

Manisa Basket’te kaydettiği 25 sayıyla maçın en skorer ismi olan Saben Lee’nin performansı galibiyete yetmedi. Martynas Echodas 22 sayı, 8 ribaund, Yunus Emre Sonsırma 11 sayı, 10 asist ile mücadele etti.

Denizlili yıldız adayı dikkat çekiyor Denizlili yıldız adayı dikkat çekiyor

Turnuva14 Eylül Cumartesi günü maçı saat: 14.00’de oynanacak Denizli Basket-Büyükçekmece maçıyla sona erecek.

Editör: Haber Merkezi