Denizli’de Pazartesi gecesi saat 01.54 sıralarında merkez üssü Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Karapınar Mahallesi olan 3.6 şiddetinde orta büyüklükte bir deprem meydana geldi. 7.7 km derinlikte meydana gelen deprem başta Çal ve komşu ilçeleri olmak üzere Denizli geneli ve bölgedeki bazı illerde hissedildi. Depremde herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı bildirildi. Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, meydana gelen depremle ilgili Hizmet Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. “Arada böyle kendi başına bireysel depremler oluyor” diyen Prof. Dr. Kumsar, “Denizli’de olacak depremler var. Endişeli olmalı mıyız? Bunu söylemek doğru değil. 3.6, 4.5, 5.5 Denizli için sık görülebilecek olan depremler. Tedirgin olacak bir şey yok ancak gelişmeleri muhakkak takip edeceğiz” diye konuştu.

Klimadan Kaynaklanan Hastalıkların Önüne Geçmenin 5 Yolu Klimadan Kaynaklanan Hastalıkların Önüne Geçmenin 5 Yolu

“DENİZLİ BU SÜRECE YAKLAŞIYOR”

“6.8 ve 7 büyüklüğünde depremler belirli periyotlarla tekrarlar” diyen Prof. Dr. Kumsar, “Büyük depremler 350-400 yıl arasında oluyor. Denizli maksimum büyüklüğünde depremler yaşayacak. Geçmiş dönemlerde Laodikya, Hierapolis Antik Kenti tarihsel dönemlerde büyük depremlerle büyük yıkımlar yaşamıştı. Denizli bu sürece yaklaşıyor. Böyle bir gerçek var. Denizli içinde büyük bir deprem bu bölgede olabilir. Eğer depreme hazırsak bir sorunumuz yok. Hazır değilsek yapıların, yerleşim yerlerinin, jeopolitik yapıya göre yapılaşma olmadıysa depremde Denizli mutlaka zarar görecektir” diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE UYARMIŞTI!

Kumsar daha önce, “1717’de Denizli’de deprem oldu ve kentin yarısı yok oldu. Denizli aktif faylar üzerinde yer alıyor. Kent olarak gerekli hazırlıkları her zaman için yapmamız gerekiyor. Denizli’nin bu konuda dikkatli olması gerekiyor. Denizli maksimum büyüklüğünde depremler yaşayacak” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Hatice İçke