LPG’ye zam yolda! LPG’ye zam yolda!

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Selim Kasapoğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle hizmet binasında ulusal ve yerel medya mensuplarıyla oda hizmet binasında bir araya geldiği toplantıda, gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı, bu özel günde gazetecileri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bugün sivil toplumda, kamu kurumlarında, yerel yönetimlerde yapılan işlerin, çalışmaların kamuoyunu aktarılmasında basının rolünün çok büyük olduğunu dile getiren Kasapoğlu, "Denizli'de olsun Türkiye çapında olsun yapılan her işin kamuoyuna doğru habercilikle aktarılması anlamında sizler büyük emek veriyorsunuz. Bugün aynı zamanda basından sansürün kaldırılışının da 116. yılı. 116 yıldır Türk basını sansürsüz bir şekilde hayatına devam ediyor. Gerek yerelde gerek ulusal çalışmalarda yapılan işleri kamuoyuna aktarıp doğru bilgiyi kamuoyunun dikkatine sunuyor" dedi.

“Değişen Dünya Şartlarında Basının Önemini Ve Değerini Koruyor” (2)

"YAPTIĞIMIZ İŞLEİRN ANLAMLI HALE GELMESİ BASIN SAYESİNDE"
Bugün birçok sektörde olduğu gibi basının da sıkıntılarının olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "Basın da değişen dünya şartlarından hızlı bir şekilde etkileniyor. Özellikle son dönemde teknolojinin gelişmesi ile birlikte basının alternatifi anlamında da sosyal medyalar ortaya çıkmış durumda. Ama şunu da görmek lazım ki sosyal medyalardan sadece bilgi almak yeterli değil. Doğru bilginin, doğru haberin kaynağı yine basın, yine sizlersiniz. Dolayısıyla değişen dünya şartlarında basınımız hala önemini ve değerini koruyor. Bizler de Denizli Sanayi Odası olarak yaptığımız bütün çalışmalarda, yaptığımız bütün işlerde sizleri yanımızda görmekten, çalışmaları sizlerle paylaşmaktan büyük bir keyif alıyoruz. Yaptığımız işlerin anlamlı hale gelmesi, kamuoyunda bir alan oluşturması, bir etki oluşturması ancak sizlerin sayesinde mümkün oluyor. Gerek sanayi odasıyla gerek diğer kurumlarla yaptığınız çalışmalar, haberleri kamuya doğru etkili bir şekilde aktarmanız herkes için çok önemli, kurumlar için de çok önemli. Yoksa kurumlarda yapılan çalışmalar, işler buralarda sizler olmasanız kısılıp kalır. Bunların kamuoyunu anlatılmasında, bilgilendirilmesinde, etki alanı oluşturulmasında sizler bizlerin en büyük destekçisisiniz" ifadelerini kullandı.

“Değişen Dünya Şartlarında Basının Önemini Ve Değerini Koruyor” (6)

DGC BAŞKANI BOYACI BASN BAYRAMINI KUTLADI
Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Osman Nuri Boyacı da nazik davetleri için DSO Başkanı Kasapoğlu ve yönetimine teşekkür ederek 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı. Bugünün tam bayram olarak nitelendirilemeyeceğini ifade eden Boyacı, tüm olumsuzluklara ve yaşanan sıkıntılara rağmen yazmaya, koşturmaya, sahada olmaya devam edeceklerini ifade etti.

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırıldığını ama birçok alanda kendisini gösterdiğini ve devam ettiğini dile getiren Boyacı, 212 sayılı Basın İş Kanunu ile elde edilen 5 yıllık itibari hizmet süresinin 2008 yılında kaldırıldığını, 2011 yılında 2,5 yıl olarak geri verildiğini hatırlattı. Boyacı, "Basın İş Kanunu'nda çalışma süreleri ile ilgili, diğer özlük haklarımızla ilgili kaybettiğimiz haklarımız var. Ara dönemler yaşadığı Türkiye. Bu dönemlerde sansür kendisini yoğun olarak hissettirdi. Zaman zaman ülkedeki siyasi atmosferden kaynaklanan sansür uygulamaları ile adı konmayan sansür uygulamaları ile karşı karşıya kaldık" dedi.

“Değişen Dünya Şartlarında Basının Önemini Ve Değerini Koruyor” (1)

Kaynak: Haber Merkezi