Sivas Kongresi’nin yıldönümü nedeniyle açıklama yayınlayan Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, ‘4 Eylül 1919 Sivas Kongresi kararları, bize yol gösteriyor’ dedi.

Başkan Nacar yaptığı açıklamada “Türk Milleti’ni, Anadolu’da veya Uluğ Türkistan’da, imha etmek isteyen, emperyalist Haçlı işgalcilerine karşı başlatılan Millî Mücadele’nin temellerinin atıldığı, 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi kararları, bize yol gösteriyor: Bugün ülkemizi siyasi, ekonomik, ahlaki işgalden, eğitim-öğretim, kültür ve beyin işgalinden kurtarmak ve egemen Muhteşem Türkiye’yi gerçekleştirmek boynumuzun borcudur! ‘Bütün Kuvâ-yi Milliye güçleri tek çatı altında toplanır!’ 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Paşa liderliğinde, Samsun’da başlatılan yerel Kuvâ-yı Milliye güçlerini birleştirme çabaları; Amasya Genelgesi’nin ardından, Balıkesir, Erzurum, Alaşehir Kongreleri ile Anadolu birliğine doğru ilerler. 4 - 11 Eylül 1919 Sivas Kongresi ile Anadolu ve Trakya’daki bütün Kuvâ-yi Milliye teşkilatları, tek çatı altında toplanır ve Türkiye hürriyete bir adım daha yaklaşır. Kongreler halkası, 23 Nisan 1920’de, Ankara’da toplanan, Türkiye Büyük Millet Meclisi -Gazi Meclis- ile tamamlanır. Gazi Meclis, yurdumuzu işgal eden İngiliz, Fransız, İtalyan, Rus, Yunan birliğine ve destekçilerine karşı, ordu-millet büyük Türk Milleti’nin ölüm - kalım mücadelesi olan İstiklâl Harbini yönetir” dedi.

“GÜN, TÜRKİYE’Yİ ‘İCAZETLİ POLİTİKA’LARDAN KURTARMAK GÜNÜDÜR”

‘Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı millet kendisini savunacak ve direnecektir’ diyen Cuma Nacar, “105 yıl önce Sivas Kongresinde bütün dünyaya ilan edilen bağımsızlık kararımız bugün de geçerlidir. ‘Millî sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz. Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı millet kendisini savunacak ve direnecektir. Manda ve himaye kabul edilemez’ Atalarımız o gün vatanî görevlerini yaptılar ve bize tarihî bir yol gösterdiler. Gün, Türkiye’yi ‘icazetli politika’lardan kurtarmak günüdür” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in Buldan programı iptal edildi Özgür Özel’in Buldan programı iptal edildi

“HAYDİN AY – YILDIZLI AL BAYRAK ALTINA”

‘Bugün ülkemizin en büyük sorunu icazetli politikacılardır’ diyen Nacar “Sevgili gençler; sınavlarda hakkı yenenler, iş arayanlar, eğitim - öğretim sisteminden şikayetçi olanlar, fakir, yoksul, evsiz, barksız olanlar, tatil yapmayı geçtik, yılda bir kez bile memleketine gitmekte sıkıntı çekenler, Adlî, ekonomik, sınaî, ticari, kültürel kısacası bütün alanlarda yandaşcı, kayırmacı ve ahlaksız uygulamalardan şikayetçi olanlar! Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ve Büyük İsrail Projesi (BİP) ile Türkiye’nin kuşatıldığını söyleyenler, BOP ve BİP’ni aynen Sevr paçavrası gibi yırtıp atmak azminde olanlar, ülkenin siyasi gidişatından endişe duyanlar, ‘Bir çıkış yolu yok mu?’ ızdırabıyla yüreği yananlar, Türkiye iyi yönetilmiyor diyenler, haydin ay – yıldızlı al bayrak altına. Bugün ülkemizin en büyük sorunu -birinci problemi- icazetli politikacılardır. Adı, şanı bizden olan ancak acziyet içinde beyni yabancılarca devşirilmiş, aklını yabancılara kiraya vermiş olanlardır! Yabancı aklıyla -icazetli politikalarla- Türkiye’yi yönetmeye çalışan, icazetli politikacılar ve icazetli kadrolardır. Bugün görevimiz, ülkemizi emperyalist güçlerin emir eri, hizmetkârı; icazetli politika, icazetli politikacı ve icazetli kadroların işgalinden kurtarmak günüdür. Bugün ‘icazetsiz millî politika’ günüdür! Bugün, Türkiye’yi millî irade istikametinde, Gazi Meclis gibi ortak akılla, millî kadrolarla yönetmek günüdür. İcazetli politikalardan ve icazetli politikacılardan bıkanlar. İnsan hak ve hürriyetleri, herkese adalet, icazetsiz millî siyaset, egemen millet, egemen devlet, hür vatan, özgür bayrak, ileri, mutlu, güçlü, dünya devletleri arasında sözü dinlenir, saygın, tam bağımsız Muhteşem Türkiye diyenler! Haydin, Sivas Kongresi kararları ışığında ay – yıldızlı bayrak altına. Haydin, İcazetsiz, yerli, Millî, egemen siyaset uygulayacak, Gazi Meclis gibi Meclise” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi