Pamukkale Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİM) arasındaki Kocaçukur krizi giderek büyüyor. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, çöplerin toplanmaması yönünde talimat verdiğini açıkladı. Pamukkale ören yerindeki işletmeleri şirketlere ihale eden DÖSİM’in Kocaçukur için istediği yüksek kira bedeli, Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un tepkisini çekmişti. Başkan Ertemur, kira bedelinin ödenmesinin mümkün olmadığını ve bu durumun belediyeyi zor durumda bıraktığını belirtti. 

“Çöpler Toplanmayacak” (1)

ÇÖPLER TOPLANMAYACAK 

Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında konuşan Başkan Ertemur, meclisi bu konuyla ilgili bilgilendirdi. Ertemur, “Kocaçukur diye adlandırdığımız, mülkiyeti Turizm Bakanlığı’na ait olan, işletmesi ise Pamukkale Belediyesi’ne ait yerimizde daha önce de kriz yaşamıştık. Meclisimizde konuşmuştuk. Yeni bir kriz doğuyor. İyi niyetle yaklaşmamıza rağmen halen inatlaşıyorlar. Daha önce Ankara’ya gittik, Turizm Bakan Yardımcısıyla görüştük. Çözeceklerini söylediler ancak her ay bize 750 bin TL fatura göndermeye devam ediyorlar” dedi. 

YETKİLİLERE ULAŞAMIYORUZ 

TOKİ, Denizli dahil 25 ilde arsa satacak TOKİ, Denizli dahil 25 ilde arsa satacak

Başkan Ertemur, ilgili yetkililere ulaşamadığını belirterek, “15 gündür arıyorum, hiçbirine ulaşamıyorum. Telefonlarıma cevap vermiyorlar. Ben de WhatsApp’tan yazdım ve ‘Bu benim son uyarım. Eğer yapmazsanız çöpünüzü almıyorum’ dedim. Sonrasında telefonum çalmaya başladı ama kesinlikle dönmüyorum. Çünkü haklıyız ve bunu kazanmak istiyoruz. Kendilerinin kiraya verdikleri büfelerin çöpünü bizim almamızı istiyorlar, ayrıca 750 bin lira kira ödeyeceksiniz diyorlar. Orada bir çay bahçemiz var ve 750 bin lira kazanmamız mümkün değil” diye konuştu.
 

Kaynak: Haber Merkezi