Bu yıl 26’ıncısı organize edilen Çivril Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali, 1995 yılından bu yana ilçenin tarım potansiyelini ve kültürel değerlerini tanıtmada büyük rol oynuyor. Bu yıl 19-22 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan festivalin programı netleşti ve hazırlıkları tamamlandı. Festival kapsamında; DJ Performans, Ceylan Ertem, Sahra Neo Project, Suavi, Efe Güngör, Göksel ve Simge Sağın sahne alacak. Festivalin ilk günü saat 20.00 olduğunda Cumhuriyet Meydanı’nda DJ Performans ve 21.30’da ise Ceylan Ertem sahne alacak. Festivalin ikinci günü olan 20 Eylül Cuma günü saat 20.30’da ise Sahra Neo Project ve ardından saat 21.30’da Suavi sahneye çıkacak. 21 Eylül Cumartesi günü saat 13.30’da ‘Çivril ve Beycesultan Tarihi’ konulu panel yapılacak. Beycesultan Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Eşref Abay’ın konuşmacı olarak katılacağı panel, Demiryolu Gar Binası Konferans salonunda gerçekleştirilecek. Saat 17.00’den itibaren ‘En Yavaş Bisiklet Binme Yarışması’, ‘En Kısa Sürede Elma ve Ayçiçeği Yeme Yarışması’, ‘En İyi Elma Üreticisi Yarışması’ ve ‘En İyi Elmalı Pasta Yarışması’ yapılacak. Yarışmaların ardan dereceye girenlere ödüller verilecek. Saat 20.30’da Efe Güngör ve 21.30’da ise Göksel katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatacak.

FİNALDE SİMGE SAĞIN SAHNE ALACAK

Festivalin son günü bisiklet turu ile başlayacak. Saat 09.00’da başlayacak etkinlik, Çivril Akdağ İzcilik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (AKİDAK) işbirliğinde yapılacak. Ardından saat 11.00’de ‘Çivril Miryokefalon Savaşı’nın Türk Tarihi Açısından Önemi’ konulu panel gerçekleştirilecek. Saat 16.00’da atlı cirit oyunları gösterisi düzenlenecek. Festival, saat 21.30’da düzenlenen Simge Sağın konseriyle son bulacak.

Denizli’de Narin Protestosu! “Narin'in hesabını soracağız” Denizli’de Narin Protestosu! “Narin'in hesabını soracağız”

“FESTİVALİ PARA HARCAMADAN YAPIYORUZ”

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklamasında bulunan Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, “Belediye bütçesinden hiçbir harcama yapmadan gerçekleştiriyoruz. Belediyemiz öncülüğünde, ilçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının desteğiyle festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Festivalde, Çivril’in tarım ürünlerinin tanıtımını yaparak bölgesel ekonomiye katkı sağlamak ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmaya yardımcı olmak için çalışacağız. Yaşadığımız topraklara hizmet borcumuzu ödemek ve üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek adına, ‘Mutlu bir gelecek için her kalbe dokunan belediye’ vizyonumuzla durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Çivril ve Denizli’mizin tanıtımına katkı sağlayacak bu güzel organizasyonda tüm Denizlili hemşerilerimizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi