Çivril’de her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivali’ bu yıl 26’ncı kez düzenlenecek. Tasarruf tedbirleri kapsamında yapılmaması gündeme gelen festivalin esnaf ve vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine yapılacağı bildirildi. Festival ile ilgili olarak Çivril Belediye Meclisi üyeleri ve ilgili birim müdürlerinin bir toplantı gerçekleştirdiği açıklanırken, Başkan Semih Dere, belediye bütçesine yük olmadan sponsor ve firma destekli bir organizasyon yapacaklarını söyledi. 

Bekilli'deki yangını arsa satarak söndürmüşler Bekilli'deki yangını arsa satarak söndürmüşler

Çivril ‘Elma Festivali’ne Hazırlanıyor (2)

FESTİVAL 13 - 15 EYLÜL’DE
Festivalin pandemi dönemi dışında kesintisiz olarak 25 yıldır devam ettiğini söyleyen Başkan Dere “Çivril Elma, Tarım ve Kültür Festivali sadece Çivril için değil bölge açısından büyük bir öneme sahip. 25 yıldır aralıksız yapılan festival ile Sivaslı, Karahallı, Dinar, Başmakçı, Evciler, Çal, Bekilli, Baklan gibi komşu il ve ilçelerde yaşayanlar ve ticaret yapanlar içinde büyük bir önem taşıyor. Türkiye’nin en büyük tarım ürünleri üretim merkezlerinden biri olan Çivril’imizde bu yıl güzel bir festival yapmak istiyoruz. Bunun için belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla bir görüşme toplantı düzenledik, fikir ve önerileri dinledik. Çıkan karar doğrultusunda 2024 yılının 13 - 15 Eylül tarihlerinde festivalimizi yapma kararı aldık” dedi.

Çivril ‘Elma Festivali’ne Hazırlanıyor-1

KOMİSYON KURULACAK, RESMİ OLARAK FESTİVAL HAZIRLIKLARI BAŞLAYACAK

Toplantıdan çıkan karar sonrasında festival komisyonu kuracaklarını belirten Başkan Dere “Yaptığımız ilk toplantıda tüm meclis üyesi arkadaşlarımız festivalin yapılması yönünde görüş bildirdi. Bundan sonraki aşamada festival komisyonu kurulacak ve çalışmalarına başlayacak. Hızlı bir çalışma temposu ile güzel bir organizasyon hazırlanacağına inancım tam” diye konuştu.

SANATÇIYA KOMİSYON KARAR VERECEK

Festivallerde en çok merak edilen konunun sanatçı olduğunu belirten Başkan Semih Dere “Daha önceki yıllarda, ya anlaşılan organizatör firmanın sanatçıları ya da başkanın istediği sanatçı davet ediliyordu. Bu yıl sanatçı konusunda komisyon karar verecek. Tasarruf tedbirlerini çok zorlamadan Çivril ve misafirlerin hoşuna gidecek bir sanatçı ile anlaşılacağını temenni ediyorum. Kısıtlı imkanlarla güzel ve amacına uygun bir festival düzenleyeceğiz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi