CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu'nda Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin12’inci maddesinin görüşmelerinde konuştu.

Denizli’de Cumhuriyet Haftası etkinlikleri ertelendi Denizli’de Cumhuriyet Haftası etkinlikleri ertelendi

Arpacı, “Bu yasa teklifi adrese teslim, ısmarlama bir yasa teklifidir. Bu yasa teklifi tüketicinin, üreticinin faydasına değil, uluslararası şirketlere kıyak bir yasa teklifidir; haksız rekabete sebep olmaktadır. Bu yasa teklifi Meclisin çıkardığı önceki yasayı daha uygulamadan değiştirerek yüce Meclisi itibarsızlaştıran bir yasa teklifidir. ‘Tüketiciyi koruma kanunu’ adı altında Meclise getirilen bu yasa teklifi çok uluslu şirketleri koruma teklifidir” dedi. Ak Partililerin yasayı savunamadığını belirten Arpacı, “Çekincelerimizi Komisyonda söyledik. İlk imzacılar, birisini hiç görmedik. Bu yasayı savunamadınız, sizler de inanmadığınız bir şeyi savunamadınız” diye konuştu.

Arpacı, Komisyon Başkanı Mustafa Varank’ın yasayı savunduğunu belirterek, bunun nedenini ise şöyle ileri sürdü:

“Komisyonda yasaya dair söz hakkı olmayan, görevi, adil bir şekilde Komisyonu yönetmek olan Komisyon Başkanı Sayın Mustafa Varank hem de öyle bir savundu ki her sözümüze öyle cevaplar verdi ki gerçekten şaşırdık. Bir İnsanın eski danışmanı bu yasa sayesinde en büyük avantajı sağlayacak şirketin üst düzey ihracat yöneticisi olursa eski Bakan ve Komisyon Başkanı bu kadar bilgili olabiliyor ve körü körüne yanlışı savunabiliyormuş” dedi.

CHP’li Arpacı’nın ardından söz alan AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank kanunun getireceği avantajları anlattı.

Editör: Semih Can Yılmaz