EKONOMİ

Çeyrek altın düğün takısından çıktı

Yılbaşından bu yana fiyatı 4 bin 200 lira seviyelerine çıkan çeyrek altın düğün takısı olmaktan çıktı. Denizli’de vatandaşlar çeyrek altın yerine gram altın ya da gram altının yarısını tercih ediyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu da açıldı. Son dönemlerde altın fiyatlarının rekor üstüne rekor kırmasıyla birlikte artık düğünlerde çeyrek altın yerine 1 gram ve 0,5 gramdan yapılan hediyelik altınlar tercih edilmeye başlandı. Çeyrek altının fiyatı yılbaşından bu yana bin liradan fazla arttı ve 4 bin 200 TL’ye yükseldi. Yüksek fiyatlar düğüncüleri de etkiledi. Denizli’de vatandaşlar düğünlerde çeyrek altın yerine gram altın ve gram altının yarısını tercih etmeye başladı.

“ÇEYREK ALTININ SATIŞINDA YÜZDE 50 AZALMA VAR”

Düğün takısı olarak bilinen çeyrek altının yerini gram altınların aldığını ifade eden Yılmaz Kuyumculuk yöneticisi Gökhan Anar, “Çeyrek altının satışında yüzde 50 azalma var. Fiyatının 4 bin lirayı geçmesi insanımızı zorluyor. Gram altının fiyatı 2 bin 450-500 bandında şu anda gram altın revaçta. Bunun dışında 0.50 gram geçen gram altının yarısı var. Onun da fiyatı bin 230 lira civarında satılıyor. Gram altın görünüm itibariyle de çeyrek altına benzediği için insanlar artık düğünlere giderken gram altını tercih ediyor. Gram altın çeyreğe göre 2 kat fazla satılıyor” ifadelerini kullandı.