TRT Muhabiri Nizar; "Gazze’de yas tutmak gazeteciler için bir lüks" TRT Muhabiri Nizar; "Gazze’de yas tutmak gazeteciler için bir lüks"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, yaş haddi nedeniyle emekliliğe sevk edildi. Jandarma Genel Komutanlığı'na Ali Çardakçı atandı. Jandarma teşkilatında Korgeneral Hüseyin Kurtoğlu, organeralliğe terfi ederken; Tümgeneraller Münir Güzel ve Aykut Tanrıverdi Kongeneralliğe terfi ettirildi. Orgeneral Ali Çardakçı, 2007-2010 yılları arasında Denizli İl Jandarma Komutanı olarak görev yapmış, 2010’da tuğgeneralliğe terfi etmişti. 
YANIK VE DÜZ DE TERFİ ALDI 
Denizli'de 2017-2020 yılları arasında İl Jandarma Komutanı olarak görev yapan Tuğgeneral Metin Düz, tümgeneralliğe terfi ettirildi. Erzurum İl Jandarma Komutanı olan Düz, İzmir İl Jandarma Komutanı olarak atandı. Düz ile birlikte Tuğgeneraller Mustafa Erdem ile Uğur Ertekin tümgeneralliğe terfi ettirildi. 2020-2023 yılları arasında Denizli İl Jandarma Komutanı olarak görev yapan, geçen yıl yapılan atamalar sonucu Erzincan İl Jandarma Komutanı olarak görevlendirilen Albay Veysel Yanık ise Tuğgeneralliğe terfi ettirildi. Yanık'ın görev yeri ise değişmedi. Jandarma teşkilatında Yanık ile birlikte 16 albay, tuğgeneralliğe terfi aldı.
 

Kaynak: Haber Merkezi