Uzun süredir gündemde olan sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemede sona gelindi. Sahipsiz hayvanlarla ilgili TBMM’ye sunulan yasa, 17 maddeden oluşuyor. Denizli’de de ‘ötenazi’ yasa tasarısını protesto etmek isteyen hayvanseverler Candoğan Parkı’nda buluştu ve tasarıya tepki gösterdi. Denizli Patilerin Sesi Derneği üyeleri ve gönüllüler, ‘Katliam çözüm değil, uyutma yaşat’ sloganlarıyla seslerini duyurdu. Denizli Barosu Hayvan Hakları Komisyon Üyesi Avukat Selin Burç ve Avukat Ümit Özdemir’in de katılım sağladığı eylemde Türk Veteriner Hekimler Birliği üyeleri de, “Bilimsel ve vicdani tüm yolları tüketmeden çıkarılan bu yasa uygulamaya konulmadan geri çekilmelidir. Ötenazinin karşında yaşamın yanındayız” diyerek eyleme destek oldu.

Can Dostlari İçi̇n Eylem Yaptilar (3)

“BARINAKTA AÇLIKTAN BİRBİRİNİ YEDİ”

Topluluk adına açıklama yapan Avukat Selin Burç, “Bu ülkede mahallesinde kendi halinde yaşayan köpekler toplanarak arazilere atıldı, vahşice öldürüldü. Barınakta hayvanlar açlıktan birbirini yedi. Uyutma adı altında hayvanların öldürülmesini asla kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından hayvanseverler 21.00’a kadar oturma eylemi gerçekleştirdi. 

Can Dostlari İçi̇n Eylem Yaptilar (2)

Sarayköy’de sular kesilecek Sarayköy’de sular kesilecek

“ASLA SUSMUYORUZ, YASAYI GERİ ÇEKİN”

8 yıl önce barınaktan sahiplendiği Şapşik isimli köpeği ile birlikte eyleme katılan Fatıma Baskın, “Köpeği, insanı, doğayı seviyoruz, sizde sevin. Nasıl acı çektiklerini biliyoruz, bu uyutmak değil göz göre göre ölüme terk etmek. Asla susmuyoruz, yasayı geri çekin” sözleri ile taleplerini dile getirdi.

Can Dostlari İçi̇n Eylem Yaptilar (1)

Kaynak: Haber Merkezi