SPOR

Camia huzur istiyor

Denizlispor cephesinden gelen sert eleştiriler karşısında Başkan Çavuşoğlu’nun yapıcı tavrı yeşil siyahlı camiayı umutlandırdı. Taraftarlar, Denizlispor’un yeniden eski günlerine kavuşması için tüm yerel dinamiklerin harekete geçmesini istiyor. Yeşil-siyahlı taraftarlar Başkan Çavuşoğlu ve Ahmet Yalın Yıldırım’ın birlikte yer aldığı görseli paylaşarak bu manzaranın kente daha çok yakıştığını kaydetti.

Geçtiğimiz Mayıs ayında görevi Mehmet Uz’dan devralan Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım 450 milyon lira borç ve transfer yasakları ile karşılaşmıştı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Denizlispor’a gelir sağlaması amacıyla devrettiği otoparkları, moloz döküm alanını ve takım otobüsünü geri alarak iaşe desteğini kesmesi ise işleri daha da zorlaştırmıştı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmelerde destek alamayan Yıldırım, kısa süren son randevunun ardından kulüp binasında basın toplantısı düzenleyerek sert ifadeler kullanmıştı. 

SERT KARŞILIK BEKLENİYORDU AMA…

Çavuşoğlu ise dünkü meclis toplantısında aynı sertlikte karşılık beklenirken sağduyulu bir tavır sergiledi. Yıldırım’ın içinde bulunduğu şartlar nedeniyle bu sert açıklamaları yaptığını belirterek; “Denizlispor yönetimini anlıyorum. Her türlü eleştiriyi yapabileceklerini yineliyorum. Karar verici belediye başkanı olmamalı. Denizlispor tahakkümden kurtulmalı. O nedenle kulübün üzerinden ayağımızı çektik. Denizlispor’un ayakta kalması için şehrimizin dinamikleri konusunda katkı koyarız” ifadeleriyle karşılık verdi. 

YAPICI TAVRI UMUT OLDU

Yerel dinamikler ile Denizlispor arasındaki fikir ayrılıklarını onaylamayan yeşil siyahlı taraftarlar ise Çavuşoğlu’nun yapıcı tavrından umutlu. Bir an önce borçların sürdürülebilir bir seviyeye getirilerek transfer yasaklarının kaldırılmasını, kadro planlaması ile yeni sezona güçlü bir giriş yapılmasını isteyen taraftarlar sosyal medyadan seslenerek, Denizlispor’un kentin ortak markası olduğunu hatırlattı. Yapılan yorumlarda Denizlispor’un içinde bulunduğu durumu hak etmediği belirtildi, yine eski günlerine dönmesi için tüm kentin el ele vermesi gerektiği kaydedildi.  Diğer yandan bazı taraftarlar 26 Mayıs’ta Çınar Meydanı’nda kuruluş yıldönümü kutlamaları sırasında birlikte meşale yakan Başkan Çavuşoğlu ve Ahmet Yalın Yıldırım’ın birlikte yer aldığı görseli paylaşarak bu manzaranın kente daha çok yakıştığını kaydetti.