Bu yıl 27’ncisi düzenlenecek olan Geleneksel hale getirilen Çal Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali, 6-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında 3 gün boyunca Çal’dan Çağa Strateji Geliştirme Çalıştayı yapılacak. Çal Kaymakamlığı, ilçe belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) iş birliğiyle planlanan çalıştayın ardından sonuç raporu hazırlanacak. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Çal Kaymakamı Ahmet Baz ve Belediye Başkanı Ahmet Hakan imzalanan protokol ile sonuç raporunun ardından ilçenin stratejik planı hazırlanacak.

Çamlık bulvarı trafiğe kapatılacak Çamlık bulvarı trafiğe kapatılacak

“ÇAL’I DAHA İLERİYE GÖTÜREBİLİRİZ”

Rektörlük makamında yapılan imzalanan töreninde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Hakan; “Çal’dan Çağa stratejisi çok yönlü bir proje. Bu proje içerisinde; tarım, turizm, sanayisi gibi alanları barındırıyor. Çiftçilerimizin, çalışanlarımızın, emekçilerimizin ürettikleriyle, kültürüyle, inancıyla, eğitimiyle her boyutla karmaşık bir sistem. Tabi ki temel hedef burada insan odaklı olmakla birlikte insanlarımızın ürettiklerine yönelik bir çalışma. Çal’ın biraz daha ilerlemesi için yapılan güzel bir proje. Birlikte güç birliği yaparak Çal’ı daha ileriye götürebiliriz. Çal’ın derdi ile dertlenerek gelecek aylarda, yıllarda hedefimize ulaşacağız. Bu süreci halkımız ve akademisyenlerimiz ile birlikte yaşayıp göreceğiz. Önümüzdeki 6-7-8 Eylül tarihlerinde 27. Geleneksel Bağ Bozumu Festivalimiz olacak. Festivalimiz hakkında bir bilim kurulumuz var. Bu da bu proje kapsamında yer alıyor” dedi.

“İŞ BİRLİĞİMİZİ RESMİYETE DÖKTÜK”

İlçe için tarihi bir ana şahitlik ettiklerini ifade eden Çal Kaymakamı Ahmet Baz; “Çal’ın strateji geliştirme çalıştayımızın protokolünü imzalayarak, bu iş birliğimizi resmiyete döktük. Geniş bir çalıştay olacak. Birçok ana başlık olacak. Birçok alanında uzman ismi ve üniversitemizden hocalarımız, özel sektör kuruluşu temsilcilerimiz, 3 gün boyunca Çal’a gelerek buradaki paydaşlara, bilgi talep eden vatandaşlarımıza alanlarındaki bilgi birikimlerini aktaracak. Çal hareketli bir haftaya giriyor. Geçtiğimiz hafta koyun atlatma festivalini yaptık. Önümüzdeki hafta sonu 27’ncisi düzelecek olan Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivalimiz icra edilecek. Gün içerisinde de sabah 10.00’dan başlayıp akşam 17.00’ye kadar bu Çal’dan Çağa strateji Çalıştayımıza katılacak olan isimlerin konuşmalarını dinleyeceğiz” diye konuştu.

“ÇAL’IN GELİŞMESİNE HEP BİRLİKTE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

PAÜ’nün Çal için gelecek vaat eden bir projeye imza attığını belirten PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Bu proje bir başlangıçtır. Hem kaymakamlığımız hem de belediyemiz ve üniversite olarak bizler bu projeyi daha ileriye götürmek için elimizden geleni yapacağımıza bugün imzaladığımız protokol ile kayıt altına aldık. Çal’ın tarımsal arazilerinin az olması, ulaşım yollarına uzak kalması biraz ilçeyi geri kalmış gibi gösterse de bu tür projelerle Çal’ın gelişmesine hep birlikte katkı sağlayacağız” şeklinde ifade etti.

Editör: Haber Merkezi