Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Aşağıseyit Mahallesi’nde bu yıl 851’incisi gerçekleştirilen Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı etkinliği 24 Ağustos Cumartesi günü, Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando gösterisi eşliğinde temsili yörük göçü ile başladı. Akşam da Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Işıl Koç ve İsmail Barkan konseri gerçekleştirildi. Koyunların çobanları ile arasındaki bağı göstermek için düzenlenen ve bu yıl 851'incisi gerçekleştirilen Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı etkinliğinin ikinci gününde sabah Aşağıseyit Mahallesinin Köprübaşı mevkiinde çobanların sürüleri ile kortej yürüyüşü yapıldı. Etkinliğe, CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan ile protokol üyeleri ilk katıldı. Protokol konuşmalarının ardından 'Sudan Koyun Geçirme' yarışması gerçekleştirildi.

SÜRÜLER ÇOBANLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Yarışmaya Çal, Çivril, Baklan ve Bekilli ilçelerinden sürüleri ile katılan çobanlar, sürünün önünden önderlik ederek girdikleri suya "elci" adı verilen baş koyunun atlaması ve sürünün sudan karşı yakaya geçmesi için mücadele etti. Arkasından sürünün nehre girmesi ve karşı kıyıya ulaşması için çaba harcayan çobanlardan bazıları, suya atlayarak arkalarından gelen koyunlarını kucaklayıp severken, bazı sürüler nehre atlamayıp yarışma şansı alamadı.

Denizli'de Gaziler Günü törenlerle kutlandı Denizli'de Gaziler Günü törenlerle kutlandı

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Yarışmada Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu adına yarışan Sadık Koçan’ın koyunu Karaoğlan birinci, Fevzi Akdağ’ın Aliş isimli koyunu ikinci, Zekeriya Karakoç’un Mor şimşek isimli koyunu ise üçüncü olurken, dereceye giren yarışmacılara ödüllerini protokol üyeleri verdi.

Editör: Haber Merkezi