Denizli’nin Çal ilçesinde geleneksel hale getirilen Çal Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl 27’ncisi yapılacak. 6-7-8 Eylül tarihlerinde yapılacak ve sunuculuğunu Doğukan Alsay’ın yapacağı festival kapsamında Edip Akbayram, Melek Mosso, Ozan Ozanca, Grup Abdal ve Sahra Neo Project, sahne alacak. Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, festival öncesinde Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP İlçe Başkanı Ömer Dağlı, belediye meclis üyeleri Fatma Adalı ve Sevgi Karaçay da katıldı.

“KASAMIZDAN 1 KURUŞ ÇIKMADAN YAPACAĞIZ”

Ülkenin geldiği ekonomik duruma dikkat çeken Başkan Hakan; “Bu ekonomik şartlar zorlu. Festivalin maddi boyutunu şartlı bağış yöntemiyle hallettik. Bize destek veren gönüllülerden, işyeri temsilcilerinden bu yöntemle destek aldık. Kasamızdan 1 kuruş çıkmadan bu festivali yapmanın onurunu ve kıvancını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızı yayınlamış olduğu Kamu Tasarrufları genelgesi ortada. Bu paranın belediye kasasından çıkışı şöyle olacak: Bağışçımız, ‘Ben 50 bin lira bağışlayacağım. Bu bağışımı, Çal Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali'nde harcanmak üzere bu bağışı yapıyorum’ diye şart koşuyor. Belediye bu parayı başka alanlarda kullanamıyor” diye konuştu.

Sportif balıkçılar Denizli’de yarıştı Sportif balıkçılar Denizli’de yarıştı

“18 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİK”

Göreve geldiklerinde 73 milyon TL borç açıklayan Başkan Hakan, mevcut borç durumuyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 6 ayda 18 milyon TL borç ödediklerini söyleyen Başkan Hakan, “Borçları bahane etmiyoruz. Göreve geldikten sonra 18 milyon TL borç ödedik. 16 ayda borcu 7 milyon TL’ye düşüreceğimizi söylemiştik. Bir aksilik çıkmazsa borç sorununu ortadan kaldıracağız. Son olarak açıklanan SGK borçları ve ekstra tasarruf tedbirlerinin gelmesiyle biraz zorlanıyoruz ancak bunları bahane etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi