Horoz 11 Eylül’de Türkiye Kupası için sahaya çıkacak Horoz 11 Eylül’de Türkiye Kupası için sahaya çıkacak

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ndeki temsilcimiz Yukatel Merkezefendi Belediyesi’nde Başkan Veli Deveciler, yeni sezon öncesi iddialı açıklamalarda bulundu. Taraftarlardan gelen soruları yanıtlayan ve heyecan verici bir takım oluşturacaklarını ifade eden Başkan Deveciler, güçlü bir kadro ile yola çıkacaklarını ve orta vadede Avrupa kupalarında mücadele eden bir takım ortaya çıkaracaklarını söyledi. Yeni sezonda hedeflerinin büyük olduğunu söyleyen Başkan Deveciler, “Denizli halkının desteğini bekliyoruz. Hedefimiz play-off. Transfer çalışmalarımı devam ediyor, kısa bir süre içerisinde de yerli ve yabancı birçok oyuncuyu açıklayacağız. Sadece Denizli ve Türkiye değil. Avrupa’da ses getirecek isimlerle yola çıkacağız. Oyuncuları görünce de herkes bizim hedefimizin en olduğunu fark edecek” ifadelerini kullandı.

“Bu Yil Herkes Bi̇zi̇ Konuşacak” (1)

“KULÜBÜN PARASINI DOĞRU KULLANDIK”

“Yeni heyecanlara ihtiyacımız var” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Deveciler, “Planlarımız play-off ve Avrupa üzerine kurulu. Doğru planlama ile hedeflerimize ulaşacağız. Bugüne kadar ciddi yatırımlar yaptık. Mali anlamda kulübü zorlamayacak yerli ve yabancı oyuncular ile yol alıyorduk. Doğru oyuncuları bulduk ve sonrasında da hepsi iyi takımlara gitti. 3 yılda yanıldığımız oyuncu olmadı. Avrupa’da herkes Yukatel Merkezefendi Belediyesi’ni tanıyor ve yapılan işleri görüyor. Bu sayede de oyuncuları getirmemiz kolaylaşıyor. Kulübün parasını doğru kullandık, misyon ve misyonumuz gereği ciddi çalışmalar yaptık” dedi.  Altyapıya verdikleri önemi vurgulayan Deveciler, hem erkeklerde hem kızlarda Basketbol Gençler Ligi'nde (BGL) yer aldıklarını ve genç yeteneklerin gelişimine katkı sağlamak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

“BİZİ DÜNYADA TANIMAYAN YOK”

Koç Zafer Aktaş ile ciddi bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Deveciler, “TBL’den Süper Lige çıktığımızda takımlar çok güçlüydü. Elimizdeki imkanlar çerçevesinde atılımlar yapmaya çalıştık. Çok değerli ancak bugüne kadar bu değeri ve ilgiyi görememiş oyunculara gittik. 400 bin dolarlık oyuncuyu Denizli’ye 100-150 bin dolara getirdik. 3 yıl boyunca temel prensibimiz bu oldu. Gelen oyuncuların öyküleri vardı, biz sunduğumuz projelerle önemli oyuncuları uygun rakamlara getirdik. Geldiğimiz noktada Yukatel Merkezefendi’yi dünyada tanımayan basketbol adamı, oyuncu yok. İletişime geçtiğimiz oyuncular koşarak gelmek istiyor. 3 yıllık emeğin karşılığını almaya başladık” diye konuştu.
“BU TAKIM DENİZLİ’NİN TAKIMI…”

“Göreve başladığımızdan bu yana görmediğimiz şey kalmadı. Bu takım zaten Denizli’nin takımı isimlere takılı kalmayalım” diyen Başkan Deveciler, “Şu andaki iletişim şartları kulübün isminin Yukatel Merkezefendi Belediyesi olarak devam etmesi gerektiğini gösteriyor. Zaten herkes takımın Denizli takımı olduğunu biliyor. Taraftarın beklentisi normal Denizli’yi temsil ediyoruz. Çok isimlere takılacak bir şey yok. Bu sene taraftarlarımızla da iç içe olacağız. Daha keyifli maçlar izleyecekler. Önemli işler yapacağız. İster istemez taraftarımız tribünleri dolduracak. İlk maçtan son maça kadar isteyen ve coşkulu bir takım ortaya çıkaracağız. Önemli oyuncular Denizli’ye gelecek ve taraftarlarımızla birlikte güzel günler yaşayacağız. Aidiyet duygusu çok önemli, birlikte olmamız gerekiyor. Böyle olursa bir çok şeyi birlikte yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA’DA MÜCADELE EDECEĞİZ”

Hedefler ve gelecek hayallerinden de bahseden Başkan Deveciler, “Kulübü yönetmek için geldiğimizde ilk hedefimiz 3-5 sene sonra Süper Lig’de mücadele etmekti. Süper Lig’de oynayacağız, bu bizim için büyük bir hayaldi. TB2L’den TBL’ye yeni çıkmış bir takımın Süper Lig hayalinin olması… Bunlar kolay işler değil. 2 sene içerisine Süper Lige yükselmeyi başardık. İmkansız diye bir şey yok.  Minimum hatayla yol almak zorundasınız. Bu sene de hedefimiz çok yüksek. Bazı hayallerimizi gerçeğe dönüştürdük. Şimdiki hedefimiz play-off’ta mücadele etmek. Bu sene ligi acayip bir noktada bitireceğiz. Kısa vadeli hayalimiz şimdilik, bu ortada vadede ise Avrupa kupalarında mücadele etmek. İnanıyorum ki en kısa sürede de bunu gerçeğe dönüştürüp, Denizli’de Avrupa kupası maçına çıkacağız ve kazanacağız. Uzun vadede hayali ise başkanlığı bıraktıktan sonra bu tribünlerde takımımızı gururla desteklemek… Bize bu yolda destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

Kaynak: Haber Merkezi