Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım, kulübün mali durumu, projeleri ve kurtuluş reçetesi hakkında Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklamalarda bulundu. Denizlispor’u 429 milyon lira borçla devralan Ahmet Yalın Yıldırım ve yönetimi, faizler ve cezalar ile birlikte bu ay 450 milyon liraya çıkan borcu 411 milyon liraya düşürdüklerini açıkladı.

Fevzi Tuncay’ın hatası belgesel oldu Fevzi Tuncay’ın hatası belgesel oldu

“YARDIM KAMPANYASI İÇİN İZİNLER ALINDI”

Yeşil siyahlı yönetim hayata geçireceği yardım kampanyası için Denizli Valiliği’nden gerekli izinler alındı. Basın toplantısında kampanyayla ilgili detayları aktaran Kulüp Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım “Valilikten gerekli izinler alındı. Bir yardım kampanyası hesabı tarafımıza tahsis edildi. Tabi ki diğer dinamiklerinde bir araya gelmesi lazım. En önemli destek büyükşehir belediyesi... Gerekli desteği alırsak güzel bir yardım kampanyası başlatacağız. İyi bir organizasyon kuracağız. Bu kampanyayla birlikte 450 milyon TL toplam borç yükünün, 150 milyonluk bölümünün biteceğine inanıyoruz. Yeter ki güvenilsin. En büyük desteği belediyenin sağlaması gerekiyor. Biz belediyeden para değil, destek istiyoruz. Belediye yanımızda olsun, biz her yere ulaşırız. Diğer dinamikler Belediyenin olmadığı bir ortamda sağlanamaz” diye konuştu.

“DENİZLİSPOR’UN YÜZDE 50 HİSSESİNİ 500 PAYA BÖLÜYORUZ”

Şirketleşme sürecini tamamladıklarını ifade eden Başkan Yıldırım, “Dernekten, futbol kulübüne, oradan şirketleşmeye geçen süreci bugün itibariyle tamamladık. Denizlispor’a ait iki tane şirket var. Denizli Eğitim A.Ş. ve Denizli Sportif A.Ş. ikisinin de yüzde yüz tüm sorumlulukları şahsıma devredilmiş durumundadır. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne evraklarımızı teslim ettik. İl gençlik müdürlüğü de bu evrakları federasyona onay için gönderdi. Mali yeterlilik tablolarımızın hepsi, diğer kriterlerde olmak üzere uygun” diye konuştu. Başkan Yıldırım, şirketin yüzde 50’lik bölümünü halka açacaklarını belirterek “Şirketleşmemiz tamamlandığı anda Denizlispor'un yüzde 50 hissesini 500 paya bölüyoruz. Her paya 1 milyon TL değer biçtik. Hedefimiz yüzde 50 hisseyle 500 milyon TL gelir elde etmek. Denizlispor’un şimdiki değil, gelecekteki dertlerini çözmek istiyoruz. Tamamen şeffaflaşmayı ve şirket katılımını da sağlayarak her paydaşın söz sahibi olacağı bir sistem kuracağız” diye konuştu.
 

Kaynak: Haber Merkezi