Denizli’nin Merkezefendi İlçesine bağlı Altıntop Mahallesinde 2014 yılından bu yana muhtarlık yapan Tülay Sücüllü, geçmiş dönemde yaptıkları çalışmalarla mahalledeki eksiklerin birçoğunun giderildiğini söyledi. Altıntop Mahallesi’nin; Denizli’deki merkez mahallelerden biri olması ve Delikliçınar Meydanı’na yakın olması nedeniyle, gün içerisinde çok sayıda ziyaretçileri olduğunu, esnafın sorunlarının da kısa süre içerisinde çözüldüğünü belirtti.

451749593 10230290315414862 3916500592512502399 N

“BİZİM ŞİARIMIZ SEVGİ, SABIR, TECRÜBE

“Yıllardır titizlikle işlerimizi yapmaya çalışıyoruz” diyen Muhtar Sücüllü, “Bizim şiarımız; sevgi, sabır ve tecrübe. Mahallelimizin sorunlarına ve mutluluklarına ortak oluyoruz. Birlikte güçlü olduğumuzu biliyoruz. Merkez ilçe belediyelerimiz ile ilişkilerimizi sıcak tutuyoruz. Çünkü onlarla birlikte güçlü olabiliriz. Mahalle adına çalışmalarımızı; karşılıklı resmi ve samimi şekilde projelerimizi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bi̇zi̇m Şi̇arimiz Sevgi̇, Sabir, Tecrübe” (6)

“GÖÇMEN SORUNU…”

DENİB Başkanı Memişoğlu; “OVP'nin ekseninde ihracat yer alıyor” DENİB Başkanı Memişoğlu; “OVP'nin ekseninde ihracat yer alıyor”

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de göçmen sorunu olduğunu ve sık sık farklı olaylarla karşı karşıya geldiklerini belirten Sücüllü, “İnsanın olduğu yerde sorun olmaması mümkün değil. Sorunun üstesinden gelmek de, bizim kabiliyetimizdir. Öncelikle karşılaştığımız sorunların başında; göçmen sorunu geliyor. Yaşadığımız olaylara üzülüyoruz. Göçmenlerle ilgili sorunları bünyemizde çözmeye çalışıyoruz. Bu noktada emniyet güçleriyle de sürekli istişare halindeyiz” diye konuştu.

450697095 1222402632086931 1150622326048884648 N

“GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Altıntop Mahallesi’nde yaşayan hemşehrilerinin ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu ifade eden Sücüllü, “Anneler, kadınlar üzgün ise gerçekten ülkenin durumu harap ve bitaptır. Bizler bunu her platformda dillendiriyoruz. Mahalle sakinlerinin evlerine kadar girebildiğimiz için, yaşanan olayları birebir görüyoruz ve şahit oluyoruz. Gördüklerimiz karşısında sakin kalmak durumundayız. Öfkeler, üzüntüler geçer. Biz muhtar olarak mahalle sakinlerinin bir yerde danışacağı kişiyiz. Kötü durumlarda ilk geldikleri kişiler oluyoruz. Güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Hep beraber sağlıklı ve mutlu olmaya çalışacağız. Ekonomik durumu olmayan ve dar boğazdan geçen yaşlı teyzelerimiz ve onların çocukları için çalışacak ve gayret edeceğiz. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Merkezefendi Belediyesi başta olmak üzere kamu ve kurumları arayacak ve gereken yardımları yapacağız. Mevcut durumda; yatıyoruz, kalkıyoruz ekonomiyi konuşuyoruz. İnsanımız zor şartlar altında geçinmeye çalışıyor. Matematik profesörü de olsanız bu maaşla bu geçim mümkün değildir, bu açık ve net” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Bi̇zi̇m Şi̇arimiz Sevgi̇, Sabir, Tecrübe” (4)

“YAŞLILARIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Altıntop Mahallesi için gece gündüz çalışacaklarını belirten ve projelerinden bahseden Sücüllü, “Farklı projelerimiz var ancak bunlar 1-2 günlük projeler değil. 3 yıldır beklediğimiz projelerimiz var. Şu anda restorasyonu yapılan Hacı Hızır Salih Efendi Konağı’nın açılışını gerçekleştirdik. Kültür evi olması için ciddi çalışmalar yapmıştık. Yaş almış mahalle sakinlerimizin, 65 yaşını geçmiş büyüklerimizin akıl oyunları, resim, belki ileride müzik çalışmaları yapabilmeleri için çalışmalarımız sürüyor. Bu tesiste yaş almış büyüklerimizin kaliteli zaman geçirmelerini istiyoruz. Mahallemiz hem sosyolojik bir o kadar da siyasi anlamda ağırlığı olan bir mahalle. Gün içerisinde 40-50 kişi ağırlıyoruz. Beyin takımı burada; esnafımız, çaycımız ve tostçumuz… Burada kucakladığımız belediyelerimiz var. Hem siyasi, hem resmi kalabalığımız var. Delikliçınar Meydanı’nda olduğumuz için nüfus biraz kalabalık” dedi.

“Bi̇zi̇m Şi̇arimiz Sevgi̇, Sabir, Tecrübe” (1)

SÜCÜLLÜ’DEN ‘MESERRET VE EFLATUN’ SOKAK MÜJDESİ

‘Meserret Sokak ve Eflatun Sokak’ projeleri hakkında da konuşan Sücüllü, “Esnafımızın rahat etmesi için güzel modernizasyonu yapılmış sokaklar, yeşile hasret kalmış sokaklarımızın yeşillendirilmesi, ağaçlandırılmış sokaklarımızın olması, çocuklarımızın rahat oynayabileceği alanların yapılması bizi farklı kılıyor. ‘Meserret ve Eflatun Sokak’ projelerini Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ile görüşüp ertelemiştik. Koronavirüs ve deprem felaketi nedeniyle aksayan bu projeler gerçekleşecek. Ekim ya da Kasım aylarında başlayacağını düşünüyorum. Altıntop Mahallesi nefes almaya başlayacak. Projelerin içerisinde çocuk parkları olacak, bu yüzden sabırsızlıkla bekliyoruz. Mahallemizin geleceği için belediyelerimizle iş birliği yapmaya gayret gösteriyoruz. Her şeyin başında ekonomi var. Evimize küçük bir parça almak istediğimizde bile bütçemizi düşünüyoruz. Umuyorum ki; belediyemizle yapacağımız program sonucunda sokaklarımız çiçek açacak ve çok güzel olacak” diye konuştu.

“Bi̇zi̇m Şi̇arimiz Sevgi̇, Sabir, Tecrübe” (3)

Kaynak: Haber Merkezi