GÜNCEL

Bir sandalyeyi çok gördüler

İsrail’i protesto eden ve Delikliçınar Meydanı’nda basın açıklaması yapan gruba Turkcell Süper Kupa finalini dev ekrandan yayınlamaya hazırlanan büyükşehir belediyesinin personeli, sandalyelere oturarak dinlenmek isteyen eylemci kadınlara izin vermedi. Kadınlar ve görevliler arasındaki diyaloglar kameralara yansıdı.

İsrail’in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye İran’ın başkenti Tahran’da düzenlediği suikast Denizli’de protesto edildi, Filistin halkına destek verildi.  Bazı sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar Denizli Gönüllü Platformu’nun çağrısı ile valilik binası önünde toplanarak Gazi Bulvarı üzerinden Çınar Meydanı’na yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca atılan sloganlarda İsrail lanetlendi, Filistin halkına destek verildi. 

SANDALYE VERMEDİLER

Bu sırada Turkcell Süper Kupa final maçını belediye önündeki dev ekrandan vatandaşa izlettirecek Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri maç için hazırlıklarını sürdürüyordu. Meydana getirilen yüzlerce sandalyenin yerleştirilmesi için eylemcilerin açıklamasını tamamlaması bekledi. Yürüyüşe katılan bir grup kadın sıcak ve yorgunluk nedeniyle sandalyelere oturarak dinlenmek istedi. Buna karşın sandalyeleri kullanmak isteyen kadınlara izin verilmedi, alanlar da uyarıldı. 

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde bir görevlinin kadınlara sandalye için izin vermediği görüldü. Görüntüleri paylaşan kullanıcı kadınların izin istediğini fakat görevlinin izin vermediğini savundu.  Bir başka videoda ise farklı bir görevliye ‘Oturabilir miyiz?’ diye soran kadının olumsuz yanıt aldığı, sebebini sorduğunda ise personelin “Müdür izin vermiyor” diyerek yanıtladığı anlar görüldü.  Kaydı yapan kişinin; “Maçta oturulan sandalyeler… Maça oturma izni var. Maç harici vatandaşa sandalyeye oturma izni bile yok” sözleri videoya yansıdı. Bir başka eylemcinin ise; “CHP’den ne bekliyorsun ki…” sözleri duyuldu.