Denizli’nin Beyağaç İlçesi’nde 13’üncü ‘Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri’ 3 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Saat 11:00’de başlayacak güreşler için Denizli Büyükşehir Belediyesi Delikliçınar Meydanı’ndan saat 9 ile 11 arası araç kaldıracak. 350 güreşçinin sahne alacağı er meydanında; Yalçın Öncü, Mehmet Yeşil Yeşil, Ali Gürbüz, Abdil Murat Aldam, Erhan Yılmaz, Ali Yanatma, Ali İhsan Batmaz ve Kürşat Korkmaz güreş severlerle bir araya gelecek. 

Beyağaç’ta 350 Pehlivan Er Meydanına Çıkacak (2)

BAŞKAN PÜTÜN’DEN DAVET VAR

Çameli'de 2025 hazırlıkları başladı Çameli'de 2025 hazırlıkları başladı

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması gerçekleştiren Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, Denizlilileri güreşlere davet etti. “Amacımız Ata sporumuz Yağlı Pehlivan Güreşini sahip çıkmak” diyen Başkan Pütün, “ Gençlerimizi bu spor dalını sevdirmek ve muhtemel kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyoruz. Yöre ve çevre insanlarımızca çok sevilen bu spor dalının yılda bir defa da olsa güreş severler tarafından izlenmesini sağlamak ve Kırkpınar Altın Kemer Ebedi Sahibi Başpehlivan, Devlet Sporcusu Hüseyin Çokal isminin yaşatılmasıdır. Heyecanlarımızı zirveye çıkaracak, bizleri yalnız bırakmayacak olan misafirlerimizle birlikte, festival havası içerisinde yağlı pehlivan güreşleri gerçekleştirmek istiyoruz. Milli ve Manevi değerlerimizin tanıtılması, bu değerlerin daha iyi anlatılması ve misafirlerimiz tarafından değerlerimizin daha iyi anlaşılması için herkesi, Yağlı Pehlivan Güreşi seyretmek için Beyağaç’a davet ediyorum” dedi.
Başkan Pütün, maddi ve manevi katkılarını sonuna kadar seferber eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’na ve sponsorlarına şükranlarını sundu.

Beyağaç’ta 350 Pehlivan Er Meydanına Çıkacak (1)

Kaynak: Haber Merkezi