“Lig bizim için çok daha önemli” “Lig bizim için çok daha önemli”

Ege’nin en önemli güreş organizasyonlarından biri olarak kabul edilen ve Beyağaç Belediyesi tarafından 13’üncüsü düzenlenen Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde skandal bir gelişme yaşandı. Kent protokolünün neredeyse eksiksiz katıldığı organizasyona, adını veren Kırkpınar Altın Kemer sahibi Hüseyin Çokal katılmadı.

Beyağaç Güreşlerinde Skandal (3)

“BU YÖNETİM OLDUĞU SÜRECE KATILMAYACAĞIM”

Güreşlere neden katılmadığı büyük merak uyandıran Çokal, sosyal medya hesabından zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Çokal, “Değerli dostlarım, hemşehrilerim, memleketim, gözbebeğim Beyağaç Güreşlerine mevcut belediye yönetimiyle olan fikir ayrılıklarımızdan dolayı katılmadım, bu yönetim olduğu sürece de katılmayacağım. Her şeyi ben bilirim, ben yaparım, ben şuyum buyumla bu işler olmaz. Hastaneye yattığım, sağlığımın bozuk olduğu vs. gibi bir sebebim ve rahatsızlığım yok. Sağlıcakla kalın dostlarım” derken, Çokal paylaşımında ayrıca adının patentlendiği marka tescil belgesini de yayınladı. 

Beyağaç Güreşlerinde Skandal (2)

HÜSEYİN ÇOKAL KİMDİR?

Hüseyin Çokal 1950 yılında Denizli'nin Beyağaç ilçesinde dünyaya geldi. 1982, 1983 ve 1984 yıllarında Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan olan Hüseyin Çokal'ın bu başarısı  altın kemer ile taçlandırıldı. 2019 yılında Devlet Sporcusu unvanını kazanan Çokal'ın 2021 yılında Edirne Kırkpınar'da altın kemerli heykeli dikildi.

Kaynak: Haber Merkezi